ASAYİŞ - 19 Eylül 2021 Pazar 19:53

Sultangazi’de fırtınada hasar gören 40 bina için hasar tespit çalışması yapıldı

A
A
A
Sultangazi’de fırtınada hasar gören 40 bina için hasar tespit çalışması yapıldı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde meydana gelen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Sultangazi Habipler Mahallesi’nde bulunan 40 binada hasar oluştu. Hasarlı binalara giremeyen vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bugün bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

İstanbul’da dün akşam saatlerinde meydana gelen yağış ve fırtına nedeniyle Sultangazi Habipler Mahallesi’nde 40 binada hasar oluştu. Binaları hasar gören vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Bugün ise Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sosyal Hizmetler ve AFAD yetkilileri ve itfaiye ekipleri ile hasar gören evlerin bulunduğu mahalleye giderek incelemelerde bulundu.

"Hasarı en hızlı şekilde toparlayacağız"

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada “Oluşan afet sonrasında Yayla ve Habipler Mahallelerimizde birçok binada çatı uçması ve yıkılmalar meydana geldi. Bizler de arkadaşlarımız ile birlikte afet hali oluşmasının ardından ne yapacağımızla alakalı çalışmalarımıza başladık. Bugün ekip olarak buradayız ve neler yapılabilir komşularımıza nasıl derman olabiliriz bunların koordinasyonunu sağlıyoruz. Belediyemizin yapılacak binalar ile ilgili olan çalışmalarını da inceliyoruz. İnşallah buradaki durumu bir an önce halledeceğiz. Kaymakamlık ve bizler bu süreci yakinen takip ediyoruz. Yaklaşık 40’a yakın alanda oluşan hasarı en hızlı şekilde toparlayacağız. Tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması. Maddi bir kayıp var ve bunun giderilmesi için buradayız” şeklinde konuştu.

“Afet halinden bu yana tüm yetkililer buradaydılar bize destek oldular”

Fırtına esnasında evinin çatısı tamamen uçan Hüseyin Gökhan Uçar, “Ekipler buraya geldi fotoğraflar çekti ve raporlar hazırladı. Belediye başkanımız da buradaydı. Bizim binamız ağır hasarlı bina oluyor ve AFAD tarafından yardım alabileceğiz sanırım. Belediye de bizlere yardımcı olacak. Afet halinden bu yana tüm yetkililer buradaydılar bize destek oldular ve kendimizi güvende hissetmemizi sağladılar” ifadelerini kullandı.

Batuhan Toprak - Onur Dursun

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.
Adana Adana’da 22 ton soya tohumu dağıtıldı Adana’nın 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Adana’daki üreticilere hibeli tohum dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ve İmamoğlu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İmamoğlu ilçesinde soya tohumu dağıtımı programında yaptığı konuşmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekti. Bakanlığın yaptığı desteklerle her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Kökçüoğlu, şunları kaydetti: “Adana’da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”