SPOR - 10 Nisan 2021 Cumartesi 14:15

Süper Lig: Çaykur Rizespor: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç sonucu)

A
A
A
Süper Lig: Çaykur Rizespor: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç sonucu)

Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

Rizespor 0 - 0 Trabzonspor

 

Maçtan dakikalar (İlk Yarı)

45' Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

45' İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor

35. dakikada Rizespor savunmasının hatasında meşin yuvarlağı önünde bulan Bakasetas, ceza sahası dışı sol çaprazdan vuruşunu yaptı ancak kaleci Tarık uzanarak topu kornere gönderdi.

31. dakikada ceza alanı dışından Flavio'nun sert şutunu kaleci Tarık yumruklayarak kornere çeldi.

27. dakikada ceza sahasının dışında Samudio’nun pasında topla buluşan Boldrin’in vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Uğurcan’da kaldı.


Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

52. dakikada Boldrin orta sahadan aldığı topu Baiano’ya aktardı. Ceza sahasının içerisine kadar girerek kaleci ile karşı karşıya kalan Baiano’nun vuruşunda top auta çıktı.

58. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf’un ortasında kafa vuruşunu gerçekleştiren Djaniny’nin şutunda kaleci Tarık topu kornere çeldi.

90+2. dakikada savunmadan dönen topa gelişine vuran Dokovic’in şutunda top direkten döndü.

Stat: Çaykur DİDİ
Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx
Çaykur Rizespor: Tarık xx, Moroziuk xx, Selim xx, Talbi xx, İsmail xx, Dokovic xx, Yasin xx (Michalak dk. 80 ?), Baiano xx (Sabo dk. 60 x), Boldrin xx (Abdullah dk. 89 ?), Samudio xx (Fernando dk. 89 ?), Skoda xx (Remy dk. 60 x)
Yedekler: Can Ceylan, Tunay, Onur, Melnjak, Meriah
Teknik Direktör: Bülent Uygun
Trabzonspor: Uğurcan xx, Hüseyin xx, V. Hugo x, Edgar xx, Rodrigues xx, Da Silva xx, Lewis Baker xx, Anastasios Bakasetas xx, Abdulkadir Parmak x (Berat dk. 81 ?), Yunus x (Yusuf Sarı dk.28 x Hosseini dk. 89 ?), Djaniny xx
Yedekler: Erce Kardeşler, Serkan Asan, Atakan Gündüz, Faruk Can Genç, Ahmetcan, , Safa, Hakan,
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Sarı Kartlar: Yasin Pehlivan, Baiano, Selim, İsmail (Çaykur Rizespor), Abdulkadir Parmak (Trabzonspor)

Süper Lig: Çaykur Rizespor: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç sonucu)

Süper Lig: Çaykur Rizespor: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç sonucu)

Hasan Fehmi Demir – Oğuz Bal – Kubilay Ateş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.