ASAYİŞ - 24 Nisan 2019 Çarşamba 10:46

Takla atan araçtan burnu bile kanamadan çıktı

A
A
A
Takla atan araçtan burnu bile kanamadan çıktı

TEM otoyolu Esenyurt mevkisinde meydana gelen zincirleme kazada bir araç takla atarken bir araç ise kullanmaz hale geldi. Takla atan aracın sürücüsünün burnu bile kanamadı.

Kaza, sabah saatlerinde TEM otoyolu Esenyurt mevkisi Avcılar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, 34 ACU 397 plakalı araç bir anda yol ortasında arızalandı. Bunun üzerine sürücü, aracını yol kenarına çekmek için sağa doğru manevra yaptı. Bu sırada arkadan gelen bir tır, 34 ACU 397 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisi savrulan otomobil, 34 LB 1505 plakalı başka bir otomobile çarparak takla atmasına neden oldu. Takla atan araç birkaç metre sürüklendikten sonra yol ortasında durabildi. Çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kaza sonrasında 34 LB 1505 plakalı aracın sürücüsü Cemal Yılmaz kendi imkanları ile takla atan aracının bagaj kısmından çıktı. 

Basın mensuplarına kazanın nasıl olduğunu anlatan Yılmaz, "Tır önündeki araca vuruyor, o da gelip bana vurdu. Arka bagajdan çıktım kaza sonrası" dedi. 

Kazada yaralanan olmazken TEM Avcılar istikametinde yoğun trafik oluştu. Araçların çekici yardımıyla kaldırılmasıyla yol normal seyrine döndü.  

Murat Delice

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.