ASAYİŞ - 20 Eylül 2020 Pazar 12:19

Taksim’de kadınları hedef alan kapkaç çetesi kamerada

A
A
A
Taksim’de kadınları hedef alan kapkaç çetesi kamerada

Beyoğlu Taksim’de farklı zamanlarda yolda yürüyen iki kadının kapkaça uğradığı ve kadınlardan birinin yerde sürüklendiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Kadınları hedef alan çetenin, aynı noktada defalarca vatandaşın cep telefonlarını kapkaç yaptığı öğrenilirken, bölge esnafı, “Hemen hemen 2-3 günde bir oluyor, burası artık böyle” dedi.

Olaylar, geçtiğimiz 14 Mayıs Perşembe günü saat 16.30 sıralarında ve önceki hafta Pazar günü saat 09.00 sıralarında Beyoğlu Taksim’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'un göbeği olan Taksim Meydanı’na çok yakın bir noktada kapkaç çetesi, kadınları hedef aldı. Mayıs ayında meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre garson olarak çalışan Özge Bircan Sevim (25), olay günü saat 14.00 sıralarında iş yerine uğradı. Burada bir süre vakit geçiren Sevim ardından evine gitmek üzere yola çıktı. Genç kız sokakta yürüdüğü esnada kimliği belirsiz iki şahıstan biri arkasından yaklaşmaya başladı. Etrafını kolaçan ederek yabancı kimsenin olmadığından emin olan şahıs, yaklaşık 9 bin lira değerindeki cep telefonuyla kulaklık takarak müzik dinleyen genç kıza arkasından yaklaştı. Şahsın telefonu arka cebinden çekmesiyle kulaklık takılı olan genç kız sürüklenmeye başladı. Bir süre sonra kulaklık kopunca telefonu çalan şahıs, kaçarak kayıplara karıştı.

Biri kapkaç yaptı diğeri yardım bahanesiyle yaklaştı

O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından vatandaşlar tarafından yerden kaldırılan Sevim, yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalıştı. Kapkaç esnasında şahsın arkasında duran ve kapkaççıya müdahale etmeyen diğer bir şahıs ise genç kıza yardım etmeye çalıştı. Birkaç dakika genç kıza yardım etme bahanesiyle yanında duran şahıs, ardından ara sokağa girerek uzaklaştı. Olayın ardından emniyete giden genç kız, kapkaççılardan şikayetçi oldu. Güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, kapkaççıyı ve suç ortağını yakalamak için çalışma başlattı.

Genç kadın neye uğradığını şaşırdı

Taksim’de önceki hafta Pazar günü sabah saatlerinde meydana gelen diğer bir olayda ise, genç bir kadın yolda yürüdüğü esnada arkasından yaklaşan kapkaççının kurbanı oldu. Cep telefonu kapkaç yapılan şahıs, ara sokakta bekleyen suç ortağıyla beraber kaçarak kayıplara karıştı. Genç kadın ise sadece ara sokaktaki merdivenin başından kapkaççılara bağırabildi. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

“Hemen hemen 2-3 günde bir oluyor, burası artık böyle”

Olaylar hakkında konuşan bir vatandaş, “Arkadaş buradan yukarıya doğru çıkarken bir tanesi arkadan geliyor, kapıp aşağıya doğru kaçıyorlar. Sonradan arkadaşın kamera kayıtlarına baktık. Görüntülerde bayan biraz sürükleniyor. 2-3 gün önce yine oldu. Kadın şuradan giderken kapkaç yapıyorlar. Hemen hemen 2-3 günde bir oluyor. Emniyet hangi birinin peşinden koşsun ki, yapacak bir şey yok. Yapacak bir şey de varsa ben bilmiyorum. Herhalde tenha diye burada sürekli yaşanıyor. Burası artık böyle. Vatandaşlar artık dikkat etsinler diyeceğim ama hangi birine dikkat etsinler. Yolda yürürken kimin seni takip ettiğini bilemezsin ki” dedi.
Polis ekipleri, her yerde kadınları hedef alan kapkaç çetesini arıyor.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Şehrimiz için hep birlikte çalışacağız" Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu dönemde hem şehrimize çok ciddi yatırımlar kazandıracağız hem de aramızdaki muhabbet ve iletişimi çok daha üst seviyeye çıkaracağız” dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Meclis Başkanlık Divanı, İhtisas Komisyonu üyeleri, Encümen üyeleri ve mahalli idare birlikleri temsilcilerinin seçimi yapıldı. 2023 Yılı Faaliyet Raporu da meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi. Ayrıca aylık olağan meclis toplantılarının Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanmasına oy birliğiyle karar verildi. Katılımcılara teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Fırat Görgel, “Büyükşehir Belediyemizde yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Rabbim hep birlikte şehrimize güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. İnşallah bu dönemde hem şehrimize çok ciddi yatırımlar kazandıracağız hem de aramızdaki muhabbet ve iletişimi çok daha üst seviyeye çıkaracağız. Rabbim bizleri muvaffak eylesin. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını ve sükûnet içerisinde faaliyetlerimizi sürdürmeyi temenni ediyorum” diye konuştu. Başkan Görgel, “İlk meclis toplantımızı yaptık ve önemli bir toplantıydı. Bu dönem içerisinde görev yapacak olan başkanlık divanındaki arkadaşlarımızı, encümen üyelerimizi, katip üyelerimizi ve ihtisas komisyonundaki görev yapacak olan arkadaşlarımızı seçtik. İnşallah örnek bir duruşu bir kez daha tüm millete göstermiş oluruz. Tabi 6 Şubat’ın ardından hepimizin sorumluluğu çok daha farklı. Hem büyükşehir belediye başkanlığı olarak bizlerin ve şuanda bu ekibin Kahramanmaraş’ın yeniden imar ve inşa edilmesi noktasında çok önemli bir sorumluluk almış oldu” dedi.