EĞİTİM - 12 Nisan 2021 Pazartesi 10:20

Tasarım Fest’21 başlıyor

A
A
A
Tasarım Fest’21 başlıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından her yıl farklı bir tema ile yürütülen Tasarım Festivali’nin bu yılki teması “Dijitalizm” olarak belirlendi. Festival, 5 – 7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Tasarım Festivali’nin bu yılki teması “Dijitalizm” oldu. Fakülteden yapılan açıklamada, “Dijitalleşme süreci, global ölçekte tasarım ve sanat alanlarında kaçınılmaz bir yöne doğru gitmektedir. Seçilen tema, hızla gelişen ve değişen teknolojinin oluşturduğu yeni dijital çağ kavramını sorgulatırken Güzel Sanatların teknoloji, sanat ve tasarım ilişkileri üçlemesini ele almaktadır. Bu bağlamda seçilen tema, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin, tasarım ve sanat alanlarındaki dijital etkilerinin reel göstergesi olmayı hedeflemektedir” denildi.

“Öğrencilere motivasyon sağlayacak”

Festival kapsamında, kurum içi ve kurum dışı davetlilerin katılımı ile söyleşiler, seminerler, çalıştaylar ve atölyeler düzenlenecek. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki tüm öğrencilerin, bağlı bulundukları programlardan kazandıkları teorik bilgileri pratiğe dökmeleri ve edindikleri alan uzmanlıklarını sosyal hayata entegre edebilmelerini hedefleniyor. Çeşitli sosyal aktivitelerin de organizasyona dâhil olduğu festival, yeni dijital çağa akademik bir bakış açısı sunarken aynı zamanda güzel sanatlar ruhunu canlandırarak öğrencilere motivasyon sağlamayı da amaç ediniyor.

İllüstrasyon yarışması

Festival kapsamında bir de “illüstrasyon” yarışması düzenleniyor. Pandemi sürecinin, tasarım ve sanat alanlarındaki dijital etkilerinin reel göstergesi olmayı amaçlayan yarışmaya hem lise, hem de önlisans ve lisans öğrencileri katılabilecek.
Festival programına ve yarışmaya ilişkin detaylara üniversitenin web sitesi üzerinden erişilebilir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir