GÜNDEM - 07 Temmuz 2008 Pazartesi 13:27

"TBMM Üstün Hizmet Ödülleri" sahiplerini buluyor

A
A
A
"TBMM Üstün Hizmet Ödülleri" sahiplerini buluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü alacak olan Mehmet Orhan Sanlı'nın Kilis'te, birçok okul, hayır kurumu, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için katkıları bulunduğunu söyledi.

Devecioğlu, Başkanlık Divanının, 2005 Milli Egemenlik Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine, ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, Üstün Hizmet Ödülü verilmesi için kararı aldığını belirtti. Devecioğlu, "Bu yılda ödüle layık görülenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine, ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlar, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlar, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlar Üstün Hizmet Ödülü'ne aday gösterildiler.

Milletvekili arkadaşım Hasan Kara ile birlikte Kilis ilimizde ödüle layık görülenler olarak yaptığımız çalışmada elleri öpülesi insanlarımızın hepsinin kendi iline, kendi insanlarına dolayısıyla Türkiye'ye büyük katkıları olmuştur. O insanlara Meclisimiz ve Türk milleti adına teşekkür ederim" dedi.


Devicoğlu, TBMM 2008 yılının TBMM 'Onur Ödülü'nün ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a verilmesini kararlaştırıldığını belirterek, "74 kurum ve kişiye 'Üstün Hizmet Ödülleri' ise 10 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek törenle verilecek.

Kilis'ten TBMM Üstün Hizmet Ödülüne Mehmet Orhan Sanlı layık görüldü. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında geçen ay gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında TBMM Onur Ödülü ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilecek kişiler belirlenmişti" dedi.


Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, TBMM 'Üstün Hizmet Ödülü' töreninin 10 Temmuz Perşembe günü TBMM Tören Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirileceğini belirterek, TBMM Üstün Hizmet Ödülü alacak kişi ve kurumları şöyle sıraladı:
“Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür, Eğitim Vakfı (EKEV), Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Yusuf Baysal (Adana), Necati Kurmel (Adana), Dursun Orhan Ağaçlı (Aksaray), Feyzi Halıcı (Ankara), Faik Güngör (Ankara), Ayhan Sümer (Ankara), Mustafa Sak (Antalya), Nuri Vatan (Ardahan), Mehmet Hakkı Yercan (Balıkesir), İnci Bankoğlu (Bartın), İsmail Eren (Bitlis), Ahmet Baysal (Bolu), Cevat Sayılı ve Mehmet Uzal (Burdur), Fernur Sözen (Çanakkale), Nurten Öztürk (Çanakkale), Abdulhaluk Mehmet Çay (Çorum), Ömer Derindere (Çorum), Kadir Kameroğlu (Denizli), Mustafa Kaynak (Denizli), Sevim Yenice (Edirne), Fehmi Çetinkaya (Elazığ), Mithat Turgutcan (Erzurum), Mehmet Maruf Marufoğlu (Gaziantep), Ali Özcan Alevli (Gaziantep), Hüseyin Hüsnü Tekışık (Giresun), Enver Yücel (Giresun), Recep Atakaş (Hatay), Mehmet Selim Kara (Hatay), Ali Parim (Iğdır), Mustafa Gürkan (Isparta), Hasan Zühtü Şenyuva (İstanbul), Yavuz Bülent Bakiler (İstanbul), Şükrü Sürmen (İstanbul), Yücel Çakmaklı (İstanbul), Prof. Dr. Mehmet Fuat Sezgin (İstanbul), Adil Erdem Bayazıt (İstanbul), Halit Narin (İstanbul), Prof. Dr. Nevzat Kor (İstanbul), Turan Yazgan (İstanbul), Prof. Dr. Orhan Türkdoğan (İzmir), Ashabil Tanrıverdi (Kahramanmaraş), Mutullah Yolbulan (Karabük), Sami Özdağ (Karaman), Resul Yıldız (Kars), Dr. Mehmet Salih Osmanoğlu (Kastamonu), Prof. Dr. Saime İnal Savi (Kastamonu), Ali Rıza Özderici, (Kayseri), Mehmet Orhan Sanlı (Kilis), Atalay Şahinoğlu (Kocaeli), Faik İçil (Konya), Ali Akkanat (Konya), Ahmet Keleşoğlu (Konya), Abdülkadir Eriş (Malatya), Ahmet Tarık Almış (Manisa), Mehmet Edip Yüksel (Mardin), Semiha Altunkan (Muğla), Ethem Ruhi Üngör (Niğde), Faruk İhsan İshakoğlu (Rize), Tahsin Usta (Rize), Mehmet Öngel (Samsun), Ahmet Ayık (Sivas), Müjgan Kalelioğlu (Tekirdağ), Cemalettin ve Şerafettin Dinçer (Tokat), Arslan Zeki Demirci (Zonguldak), Ülkü ve Ahmet Durusuy (Zonguldak), Zeki Yurtbay (Zonguldak), TBMM 'Üstün Hizmet Ödülü' alacak olan Mehmet Orhan Sanlı'nın Kilis'te, birçok okul, hayır kurumu, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için katkıları bulunmuştur. Sayın Orhan Sanlı'ya da sonsuz teşekkürü Kilis halkımız adına bir borç bilirim."

MEHMET ALİ DAĞ-KİLİS

Bunlar Da İlginizi Çekebilir