EKONOMİ - 18 Ekim 2021 Pazartesi 11:23

Tescilli Kuytucak narı üreticisinin yüzünü güldürdü

A
A
A
Tescilli Kuytucak narı üreticisinin yüzünü güldürdü

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuytucak ve Karanebili bölgesinde 500 dönüm araziye ekilen, coğrafi işaret alarak Türkiye’nin çeşitli illerine sipariş üzerine özel olarak gönderilen Kuytucak narı üreticisinin yüzünü güldürdü.

Bahçede kilosu 5 TL’den satışa sunulan Kuytucak narı coğrafi işaret alması ile birlikte yoğun talep görürken, nar üreticileri Kuytucak narının lezzeti ile diğer narlardan çok farklı olduğunu söyledi.

Üretici Mustafa Karanfiloğlu, Ankara ve İstanbul’dan yoğun sipariş aldıklarını kaydetti.

Bazı narların Kuytucak narı adı altında da satıldığını belirten Karanfiloğlu, Kuytucak narının iri taneli ince çekirdekli kabuğunun ince ama tatlı bir nar olduğunu ifade ederek, “Hasadın sonuna geldik. Yağmur hemen kabuğunu çatlattığı için hızlı olmak lazım. Bu sofralık tüketimde çok iyi gidiyor. Rakım olarak 500 ile 1000 rakım arasında olacak. Benim 15 dönüm arazim var 10 ton nar çıkıyor ileride 20 ton hayalim var. Hediyelik nar 5 TL’den satılıyor. Bu nar özel bir nar” diye konuştu.

Beril Solmuşgül
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.