RAMAZAN - 10 Haziran 2016 Cuma 15:41

Tezgahlara Ramazan bereketi indi

A
A
A
Tezgahlara Ramazan bereketi indi

Av yasağının başlamasına ve tezgahlara fazla balık düşmemesine rağmen Malatya’da balık fiyatlarında herhangi bir değişme olmadı.

Balık Pazarı'nda çeşitliliğin azaldığını ve bolluğun düştüğünü ancak fiyatların yükselmediğini söyleyen Malatya Balık Pazarı esnaflarına göre balık yemenin tam zamanı. Balıkların taze taze tezgahlara geldiğini söyleyen Malatya Balık Pazarı esnaflarından Ferhat Buluş, “Mevsimden dolayı balık çeşitliliği ve bolluğu azaldı. Tezgahlarda şu anda taze olarak alabalık, somon, uskumru ve çupra var, hamsi ise şoklu olarak geliyor” diye konuştu.

Balık fiyatları hakkında da bilgiler veren Buluş, “Alabalık 12 TL, somon 15 TL, çupra 20 TL, uskumru 6 TL, hamsi 8 TL, temizlenmiş hamsi ise 10 TL. Vatandaşlarımız bu ucuz fiyatlarla, bu Ramazan'da bol bol balık tüketebilir" ifadelerini kullandı.

Balık Pazarı esnaflarında Ali Obuz ise Ramazan ayında vatandaşların bol bol balık tüketmesini gerektiğini ifade etti. Obuz, "Balığın özellikle Ramazan ayında tüketilmesi gerekiyor. Hem sağlık açısından faydalı hem de fiyat oldukça düşük, yani iftar sofralarında balığın da olması gerekir” şeklinde konuştu. Tezgahlara az miktarda balık düştüğünü ancak yine de satışların iyi olduğunu söyleyen Obuz, bu durumun bayrama kadar devam edeceğini aktardı. 

BARIŞ TÜREL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir