ASAYİŞ - 28 Ekim 2020 Çarşamba 14:25

Trabzon'a hakaret eden CHP'li başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyüyor

A
A
A
Trabzon'a hakaret eden CHP'li başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyüyor

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Trabzon hakkında küfürlü paylaşımda bulunan İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın önümüzdeki hafta toplanacak olan il disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, pazar günü akşamı oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde Twitter hesabından küfür içerikli bir paylaşımda bulundu. Kılınç’ın “Yıkılsın Trabzon, enkazını göreyim. Sana şehir diyenin...” şeklindeki paylaşımı büyük tepki topladı. Bu paylaşımın ardından CHP il yönetimi acil olarak toplanarak İlayda Kılınç’ı görevden aldı ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

“Bütün Trabzonlulardan özür diliyoruz”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, tasvip etmedikleri bir süreç yaşadıklarını belirterek, bu konuda gereken adımları attıklarını söyledi. Halıcı, “Bu arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partili kimliğini taşımakla beraber tamamen taraftarlık duygularıyla attığı bir sosyal medya mesajı yüzünden bu konuda Türkiye’de bir gündem haline geldi. Bizim bu ayrıştırıcı dili ne sporda ne de siyasette kabul etmemiz mümkün değil. İvedilikle bu konuyla ilgili il yönetimimizi topladık ve 26.10.2020 tarih, 172 karar sayılı gündem maddesiyle il disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk ettik. Bütün Trabzonlulardan özür diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı olarak bu arkadaşımızın adına da özür diliyorum. Böyle talihsiz bir olayın yaşanmasını istemezdik. Biz siyasete sevgi ve saygı dilini tahsis etmek için girmiş insanlarız ve bütün çabamız da bu yöndedir. Toplumun ayrıştırılmasına ve kutuplaştırılmasına hiçbir zaman izin vermeyiz” dedi.

Halıcı, disiplin kurulunun en geç gelecek hafta toplanacağını ve İlayda Kılınç’ın partiden kesin olarak ihraç edileceğini belirtti.

Öte yandan, olayla ilgili Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İlayda Kılınç hakkında 'Halkın bir kesimini bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak' suçundan başlatılan soruşturma devam ediyor.

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısının Trabzon'a yönelik hakaretlerine tepkiler sürüyor

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın geçtiğimiz hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi sosyal medya hesabından Trabzonspor ve Trabzon'a yönelik hakaret ve küfür içeren paylaşımlarına Trabzon'dan tepkiler sürüyor.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yaptığı açıklamada "Bu kişinin ar perdesi yırtılmış, hiç utanması yok. kurduğu cümleler çok yakışıksız. CHP Trabzon İl Başkanı Bu konuyla alakalı ciddi bir açıklama yapmadı. Demek çok yadırgadığı bir durum söz konusu değil. Hani nerede o güya Trabzon için ortalığı ayağa kaldıran CHP'liler. Küçük bahanelerle bile ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi suspus oldular. Nerede kaldı sizin Trabzonluluuğunuz?" derken, Kılınç'a tepki gösteren bir diğer AK Partili ise Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu oldu.

Ayvazoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "İtler istiyor diye Aslanlar ölmez ! Trabzon da Türkiye`dir yıkılmaz !" diyerek "Edep makamını es geçen bu `tür` için birşeyler yapılmalı! Ey CHP! Başkan Yardımcısı makamı verdiğiniz şu şeylerinize bir ayar verin. O pis holigan ağzı ile Trabzon'u lekelerim sanmasın" ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükaali ise CHP gençliğinin topluma kötü örnek olduğunu belirterek "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un Yönettiği, Kanuni'nin doğduğu bu aziz şehire ve o şehrin şerefli takımı Trabzonspor'a küfür edecek kadar edep yoksunu, karaktersiz zat, kuru özürle kurtaramayacaksın, hesap vereceksin. İşte örnek gençliğiniz! Yazıklar olsun!" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Trabzon'a hakaret eden CHP'li başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyüyor

Trabzon'a hakaret eden CHP'li başkan yardımcısı ihraç edilecek! Tepkiler büyüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.