ASAYİŞ - 18 Ekim 2015 Pazar 13:29

Tunceli’de askeri araca bombalı saldırı: 2’si ağır 4 yaralı

A
A
A
Tunceli’de askeri araca bombalı saldırı: 2’si ağır 4 yaralı

Tunceli’de operasyon bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlamada, 2’si ağır olmak üzere 4 asker yaralandı. Bölgede operasyon sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Pülümür-Erzincan karayolunun önceki gün trafiğe kapatılmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor. Bu çerçevede bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda asker sevkiyatı yapılırken, bugün sabah saatlerinde teröristler tarafından yola döşenen bomba, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Tunceli-Erzincan karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında meydana gelen patlamada, 2’si ağır olmak üzere 4 asker yaralandı. Yaralı askerler, patlamanın ardından olay yerine sevk edilen ambulanslarla Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’na getirilerek, buradan Skorsky tipi helikopterlerle Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Öte yandan, bölgede 3 gün önce başlayan ve “Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel” adı verilen operasyon, saldırının ardından Alacık köyü kırsalında yoğunlaştırıldı. Çok sayıda askerin sevk edildiği bölgedeki operasyona havadan da helikopterler destek verdi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı bölgeden silah sesleri yükseliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.