ASAYİŞ - 14 Mayıs 2021 Cuma 16:23

Tüp arabası devrildi faciadan dönüldü

A
A
A
Tüp arabası devrildi faciadan dönüldü

Başakşehir’de, rampada freni boşalan içi dolu tüp arabası aşağıdaki evlere çarpmamak için bahçe duvarına çarparak devrildi. Devrilen araçta kimse yaralanmazken, tüplerin patlamaması faciayı önledi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Başakşehir Altınşehir Mahallesi’ndeki meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Onur Karasıcak 34 VN 6121 ticari kamyonet ile evlere sipariş götürmeye başladı. Karasıcak yönetimindeki kamyonet rampadan aşağıya indiği sırada, freni boşaldı. Sürücü kamyonetin aşağıdaki evlere vurmamak için bahçe duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet devrilerek dururken, bahçe duvarının bir kısmı devrildi. Sürücü Karasıcak ise vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak kurtarıldı. Sürücü kazadan yara almadan kurtulurken, ihbar üzerine ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaralıya ayakta müdahale ederken, itfaiye ve polis ekipleri şeritle çevrede güvenlik önlemi aldı. Daha sonra itfaiye ekipleri, aracı kaymaması halatla duvara bağladı. Firma çalışanları ve itfaiye dolu tüpleri başka araca taşıyarak aracı boşalttı. Boşaltılan araç çekici yardımıyla kurtarıldı. Öte yandan içi dolu tüplerin kaza anında patlamaması faciayı önledi.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Kazayı anlatan sürücü Onur Karasıcak, "Bir anda fren patladı, neyse ki çeke çeke duvara vurduk. Alt sokağa inecektim, bir tane sipariş vardı. Tam dönüşte fren boşa çıktı. Neyse duvara vurdum. İyiyim çok şükür, kolumda hafif çizikler var. Tüpler doluydu" diye konuştu.

Medeni Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.