GÜNDEM - 20 Ocak 2020 Pazartesi 19:42

Türk Telekom’dan internet erişiminde yaşanan problemlere ilişkin açıklama

A
A
A
Türk Telekom’dan internet erişiminde yaşanan problemlere ilişkin açıklama

Türk Telekom’dan internet erişiminde yaşanan problemlere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır” denildi. Firma bir süre sonra internet erişimi probleminin çözüldüğünü duyurdu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ 20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Türk Telekom: “Erişim sorunu çözüldü”

Açıklamada , “20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18:45’te tamamen sona ermiştir. Yurtdışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür. Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eski elektrik santrali Antalya’ya kazandırılıyor Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi’ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. TEMAD Antalya Şube Başkanı Sinan Hendek ve dernek üyelerinin yer aldığı ziyarette Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde Türkiye’nin kendi bölgesinde demokratik kültürü korumaya çalışan tek ülke olduğunu belirtti. Muratpaşa’da istikrar, tutarlılık ve hizmet standardı üzerine kurulu bir belediyeciliği 10 yıldır sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, “Hoşa gidecek basit dalgalar, basit yükselişler üretmekten ziyade, şehirde bir standart, bir kamu hizmeti seviyesi oluşturup o seviyenin bütçe olarak, personel olarak korunabilmesi ve geliştirilmesi üzerine kurulu bir yaklaşımımız var. Kamu yönetimi bir seviye işidir. Manipüle etme işi değil” diye konuştu. İktisadi açıdan zor süreçlerden geçildiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bu demek değildir ki gelişim projeleri yapmayacağız. Gelişim projeleri elbette yapacağız. Ama onları doğru seçeceğiz” dedi. Yeni dönemde belediyecilik anlayışında çağı yakalayacaklarını, yapay zekadan her alanda yararlanmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin mevcut alanına yeni bir akıllı belediye hizmet binası yapmayı planladıklarını söyledi. Akıllı otopark zinciri, güvenli gıda zinciri gibi yeni dönem projelerini paylaşan Başkan Uysal, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. Başkan Uysal TEMAD ziyaretinin yanı sıra, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Antalya Şubesi, Antalya Telefoncular Birliği ve Cam Piramit’te Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun düzenlediği iftar yemeğine konuk oldu. Başkan Uysal, Kırcami’de de vatandaşlarla bir araya geldi.