ÇEVRE - 07 Mayıs 2015 Perşembe 17:20

Bakan Eroğlu Fetrek Deresi'nde İnceleme Yaptı

A
A
A
Bakan Eroğlu Fetrek Deresi'nde İnceleme Yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’de, Fetrek Deresi’nde incelemelerde bulunarak, örnek bir ıslah projesi yürüteceklerini vurguladı. Derenin ıslahını vatandaşların 50 yıldır talep ettiğini ifade eden Eroğlu, “Burada uygulayacağımız proje ile muhteşem bir mesirelik alan ortaya çıkaracağız” diye konuştu.
İzmir’in Torbalı ilçesindeki Fetrek Deresi’nde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Torbalı Belediyesi’nin bir seferberlik başlattığını ifade ederek, "Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Torbalı Belediyesi burada muhteşem bir seferberliğe başladı. Islah projesini inşallah mahcup olmadan çok kısa bir sürede bitireceğiz. Buranın üzerine tarihi köprüler ve güzel bir gölet yapacağız. Muhteşem bir rekreasyon alanı oluşturacağız" dedi.
Projenin DSİ tarafından ilk defa uygulanacağının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, suyun sürekli aktığı kısma bir kılavuz dere inşa edeceklerini ifade etti. Bakan Eroğlu, "Projenin üç önemli ayağı vardır. Dere ıslah edilecek. Göletler, mesire alanları yapılacak. Su ve toprak korunarak gelecek nesillere çok değerli bir miras, sosyal yaşam alanı kazandırılacak. Bu DSİ tarihinde de projenin zenginliği açısından da bir ilk olacak. Ayrıca Torbalı Belediye Başkanımız ve ekibiyle, orman birimlerimizle koordineli çalışacağız. İmece usulüyle bu devasa projeyi Türkiye’ye kazandıracağız. Ben sözümün eriyim. Burası Viyana’dan daha güzel olacak. Suyu, toprağı, çevreyi korurken, Torbalı, İzmirlilerin çekim merkezi, rahat nefes alacakları büyük bir alana kavuşacak" dedi.
BELEDİYE BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, projenin 150 yıllık bir rüya olduğunu, bu rüyanın gerçekleşmesi için ilk adımların atıldığını belirtti. Görmez, "Bu en büyük hayalimizdi. En büyük önceliğimizdi. Yerel imkanlarla çözemeyeceğimiz büyükte bir projeydi. İmdadımıza sayın bakanımız, çok değerli bir bilim adamı, memleket sevdalısı yetişti. Bugün bir tarih yazılıyor. Biz buna tanıklık ediyoruz. Bütün olanaklarımızı seferber edeceğiz. Torbalı’nın İzmir’in Ege’nin tarihinde çevreye ve yaşama dair yeni bir sayfa açılıyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir