KÜLTÜR SANAT - 03 Temmuz 2020 Cuma 15:04

Türkiye’nin Afrin operasyonunu anlatan filme Japonlar ve Amerikalılar talip

A
A
A
Türkiye’nin Afrin operasyonunu anlatan filme Japonlar ve Amerikalılar talip

Türk yapımı olan Meteler filmi Kore’den sonra Japonya ve Amerika’da da vizyona girecek.

Afrin operasyonunu konu alan ‘Meteler’ filmini izleyen Japon ve Amerikan dağıtım şirketleri, filmin yapım şirketi ile iletişime geçerek filmi ülkelerinde gösterime sokmak için el sıkıştı. Filmin başrol oyuncusu Gökhan Mumcu tarafından yapılan açıklamada, "Filmimizin Kore yayını için hazırladığımız afişlerden etkilenen Japon ve Amerikan dağıtım firmalarıyla filmimizi ülkelerinde gösterime sokmaları için anlaştık." denildi.

2019 yılında Türkiye’de sinemalarda vizyona giren film, daha sonra dijital platformlarda izleyiciyle buluştu. Filmin ana teması Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçtiğimiz yıl yaptığı operasyonu konu alıyor. Filme adını veren Meteler timinin Afrin operasyonunda bölgeyi işgal etmiş olan teröristler ve onlara destek veren yabancı unsurlara karşı mücadelesi ele alınıyor. Aksiyon türündeki filmde 85 dakika boyunca hareketli sahneler yer alıyor.

Türkiye’nin Afrin operasyonunu anlatan filme Japonlar ve Amerikalılar talip

Başrol oyuncusu Japonya’ya davet edildi

Japonya’da yapılacak tanıtım ve gala programlarına davet edildiğini söyleyen başrol oyuncusu Gökhan Mumcu, “Koronavirüs salgını normalleşirse tanıtımlara katılacağımı Japon dostlarıma ilettim. Zaten ülkemizin tanıtımı ve sektörel açıdan böyle bir talebe hayır demek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Filmin yönetmen koltuğunda Burak Akyol otururken filmin başrolünü ise Türk sinemasının ünlü simalarında Gökhan Mumcu oynuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Temmuz Gürkan Karaca, Cem Okyay, Kerem Tanık gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunu ise filmin yönetmeni Burak Akyol tarafından kaleme alındı.

Meteler 2 filmi için anlaşıldı

Filmin yurt dışından büyük talep görmesi üzerine ikincisinin çekilmesine karar verildiğini söyleyen Mumcu, "İkinci film için görüşerek prensipte anlaştık ve ön hazırlıklara başladık." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50’sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi. AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, seçim çalışmalarına ilçe ve köy ziyaretleriyle devam etti. Karacadağ’ın eteklerindeki Çınar ilçesine bağlı köylere giderek vatandaşlarla bir araya gelen Bilden, köylülerin sorunlarını dinledi. “Her koyun sürüsünün yüzde 50’sini hibe edeceğiz" En çok yol, elektrik ve koyunculuk ile ilgili sorunların kendisine aktarıldığını ifade eden Bilden, koyunculukla ilgili köylülere müjde verdi. Seçilmesi durumunda köylerdeki sürü sayılarını arttırmak için 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde ellisini büyükşehir belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını taahhüt etti. 5 yıl içerisinde bölgedeki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttıracaklarını vurgulayan Mehmet Halis Bilden, “Bugün 16 köy planladık, huzur içerisinde vatandaşlarımıza uğruyoruz, onların bir sorunları, dertleri, problemleri var mı bunları onlarla istişare ediyoruz. Tabi şimdiye kadar köylerimizin yollarını, köy içi iyileştirmeleri yapmışız, bazılarının da var, onları konuşuyoruz. Elektrikle ilgili sorunlarını köylüler dile getiriyor, yine koyunculukla ilgili sorunları var. İnşallah bizim başkanlığımız döneminde koyunculuğu ciddi bir şekilde destekleyeceğiz, özelikle Karacadağ bölgemizde yıllardan beri süregelen koyunculuk faaliyetleri var, hem et hem de sütle ilgili ülkemizin tarım potansiyeline katkı sağlıyorlar. Ama son zamanlarda özellikle çoban sıkıntısı var ve buraya sürü sayımızı ciddi şekilde arttıracağız, belediye olarak da her sürünün yüzde ellisini belediye olarak biz destekleyeceğiz. İyi ırkları getireceğiz, özellikle zom ırkı var burada, ivesi var, karaman var, köylülerimiz hangisini isterlerse 100 adetten az olmamak kaydıyla yarısını belediye olarak biz karşılayacağız, yarısını da onlar karşılayacaklar ve beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığımızı yüzde 200 civarında arttırmayı planlıyoruz. Belediye olarak da etin tedarikinde doğal olarak, endemik olarak katkımız olacak inşallah. Gece 12’ye kadar köylerimizi geziyoruz ve huzur içerisinde güzel bir siyasi çalışma yapıyoruz, 31 Mart’ta inşallah biz zaferle Diyarbakır’dan çıkmış olacağız” diye konuştu.
Antalya Antalya DOB, Çanakkale Şehitleri’ni andı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), ’Çanakkale Şehitlerini Anma’ konseri düzenledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce askerin şehit olma pahasına kendini düşünmeden cepheye atıldığı, istila altındaki Anadolu toprağını karış karış koruduğu Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri” ile anıldı. Antalya DOB sanatçılarının seslendirdiği türküler dinleyenleri duygulandırdı. Konserde Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ‘Bozlak’ ve ‘Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13’ eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak’a ait ‘Ah Bir Ateş Ver, Manastır’ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları’, düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut’a ait ‘Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü’, düzenlemesi Sayram Akdil’e ait ‘Efem’ anonim türküleri ve ‘Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen’ türküleri seslendirildi. ’Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri’nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları; Soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavuşoğlu, Mezzo Soprano Tuğçe Oğuzülgen, Tenor Erdi C. Aybaş ve Devrim Demirel, Bariton Ümit B. Tekinay ve Bas Şafak Güç solist olarak yer aldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Şefi Mahir Seyrek’in koro sanatçılarını yönettiği konserde, Demet Emen (Keman), Dilan Oğuz (Flüt), M. Doğuş Ünver (Bendir), Onur Altıparmak (Piyanist), A. Sait Karabulut (Piyanist) ve Halis Işık (Bağlama) sanatçılara eşlik etti.