EKONOMİ - 03 Aralık 2019 Salı 11:46

Türkiye’ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

A
A
A
Türkiye’ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Türkiye'nin 2023 hedeflerine odaklandıklarını belirterek, "Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor. Küresel pazarda B2B alanında her kanalda yer edinmek ve B2B Online işinde orta vadede dünyada ilk 5 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz ay uzun süredir inşaatı devam eden Antalya Teknokent Bilişim Vadisi'ndeki 3 bin 700 metrekarelik yeni ofisimize taşındık." dedi.

Antalya’da bu sene 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2018 yılını 29,5 milyar dolar gelir ile kapattığını, bu yılı ise 34,5 milyar dolar gelire ulaşacağını açıklamıştı. Bakan Ersoy, ülke olarak da 2023’te, 54 milyon turiste ulaşarak, 65 milyar dolar gelir hedefinde olunduğunu belirtti, Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Orta-Doğu Avrupa ülkelerinin hedef pazarlar olduğu açıklanmıştı.

Bu açıklama sonrası, SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, global pazarda çalışan yazılımları ile Türkiye’nin turizmdeki 2023 hedeflerine katkıda bulunmak için heyecan duyduklarını belirterek, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Geçen ay Antalya Teknokent’te yeni ofislerine taşındıklarını belirten Türk, "SAN TSG olarak, Türkiye’de turist getiren incoming acentelerinin yüzde 85’inin kullandığı yazılım olan Sejour ile ünlenmiş, 2015’ten itibaren de Paximum yazılımı ile Türkiye otellerine dakikalar içinde rezervasyonlar yağdırarak, otellerin boş kapasitesini doldurup, Türkiye turizmine ciddi bir katkı sağlamayı başardık. Çin’den Tayland’a, Hindistan’dan Orta Avrupa’ya, Kanada’dan Şili’ye kadar dünyanın 172 ülkesinden müşterileri olan SAN TSG Paximum markası sayesinde, Türkiye’deki otellerin hem farklı milletlerden rezervasyon almasını kolaylaştırıyor, hem de dünyanın birçok ülkesinde özellikle Türkiye’deki tatil destinasyonlarının ve Türkiye otellerinin bilinirliğine de katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye’ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

"Bu yılı 250 bin kişi ve 50 milyon euronun üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz"

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, açıklamasında "Küresel tedarikçilerin (bed banklar) hemen hepsi ile entegrasyonumuz var. Dünyanın önde gelen pek çok markası bizi tercih ederek, ürünlerimizin kalitesi ve gücünü de tasdik etmiş oldular. AeroFlot Havayollarının markası olan Pobeda Airlines ve Atlas Global dinamik paketleme ve tüm yazılımı bizden temin etti. Rus Ostovok, Russian Express gibi firmalar Paximum’dan ürün tedarik ediyorlar. İran’ın en büyük online firması Alibaba.ir Paximum markamızla işbirliği yapıyor. Dünya devi Amadeus, Global GDS’lerde Paximum ürünlerini satıyor. Çin Ctrip, Dida, Hoaqiao gibi firmalar Paximum’dan ürünler alıyor. Almanya’da Peakwork Hub’ına ilk entegre olan Türk firması da biziz. Yine Alman dinamik operatörlerinin LMX, JT, XPUR, Foryou, Schmetterling gibi firmalarında ilk sıralardaki tedarikçisi de biziz. LotsofHotels (webbeds), W2M, Hotelspro ve IATI gibi markalarda, İspanya merkezli Travelgate firmasında Premium tedarikçiyiz. Paximum ile 172 ülkeden seyahatseverin, toplam 170 ülkeye turistik faaliyet yapmasını sağladık. Bu yılı 250 bin kişi ve 50 milyon euronun üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz. Doğal olarak bu rakamlar, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı." dedi.

"Antalya Teknokent’ine kalmak üzere 12 milyon TL’lik bir yatırım yaptık"

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk konuşmasına, "Türkiye turizminin 2023 hedefleri için, milli bir yazılım şirketi olarak hem tüm dünyaya yazılım ihracatı anlamında, hem de tanıtım olarak katkıda bulunmayı misyon edindik. Almanya pazarında oldukça iyiyiz. Bunun yanı sıra Rus pazarında, İran ve Ortadoğu pazarında da çok hızlı yayılıyoruz. İngiltere pazarında canlıya geçmek üzere olan büyük bağlantılarımız var. Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor. Küresel pazarda B2B alanında her kanalda yer edinmek ve B2B Online işinde orta vadede dünyada ilk 5 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz ay uzun süredir inşaatı devam eden Antalya Teknokent’teki 3 bin 700 metrekarelik yeni ofisimize taşındık. Sadece 15 yıllık kontratımız olan yeni ofisimizde, Antalya Teknokent’ine kalmak üzere 12 milyon TL’lik bir yatırım yaptık.

Türkiye’ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ruhsatlı yeni merkez binamız ile küresel turizm piyasasında ne denli iddialı ve büyüme hedeflerine koşan bir şirket olduğumuzu da yaptığımız yatırım ile kanıtladığımızı düşünüyorum. Burada orta vadede 400 kişiye istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Türkiye’de oteller atıl kapasitelerini yani boş oldukları dönemlerde satmak istedikleri odaları incoming acenteleri üzerinden Paximum sistemimize yüklediklerinde, birçok farklı satış kanalından rezervasyonlar otele anında gelmeye başlıyor. Böylece, odasını satamayan otellere de hem yurt dışında tanıtım, hem de satış olarak ciddi katkılar sağlıyoruz. Türkiye’de bizden 1 yılda 5 bin kişi satış alan oteller var. 117 ülkeden Türkiye’ye turistin gelmesine aracılık eden SAN TSG olarak, 2023 hedefimiz bütün dünya ülkelerinden Türkiye’ye rezervasyon akmasını sağlamaktır." diyerek sözlerini noktaladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Okula gitmek için evden ayrıldı, bir daha da dönmedi: Acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de okula gitmek için evden ayrılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Gözde Nehir Akbulut’tan iki gündür haber alınamıyor. Acılı anne Nuray Akbulut, kayıp kızının bulunmasını istiyor. Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale yaşayan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Gözde Nehir Akbulut, bir süredir kaldığı ablasının evinden dün sabah saatlerinde ayrıldı. Okula gitmediğini öğrenen Nuray-Şinasi Akbulut çiftçi, 15 yaşındaki kızlarından haber alamayınca durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan kayıp ihbarı sonrası Gözde’yi bulmak için arama çalışması başlattı. Polis, okul ve çarşı merkezindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Acılı anne Nuray Akbulut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının bir süredir doğum yapan ablasının yanında kaldığını belirtti. Okula hiç gitmediğini ifade eden Akbulut, "Ablası doğum yaptığı için ablasında kalıyordu okulda yakındı. Okula gidiyor diye çıkıyor, okula gitmiyor. Gitmeyince de dönüş saatinde ’anne kaçta geliyordu" dedi. Bende ’4.5’ dedim. Baktık okula o gün hiç gitmemiş. Sonra ben geldim okul idaresine kimseyi bulamadım. Emniyete gittik haber verdik. Herkes ’şuarada görüldü’ diyor. Oraya gidiyoruz aslı yok hiçbir şey bulamıyoruz" dedi. Akbulut, "Arkadaşının bir tanesi ’dolmuş durağında saat 9.30 gibi gördüm gidiyordu’ dedi. Tek başına deniliyor, yanında bir kişi var denildi. Okuldan da kimse ’kızının geldi gitti’ diye arama olmadı. Aramaya ulaşmaya çabaladım. Görenlerin duyanların yardımını istiyorum" diye konuştu. (HA
Bursa Psikososyal gelişimin eğitimdeki önemi Bursa’da düzenlenen ’Türkiye yüzyılda öğretmen olmak’ konulu panelde konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe, “Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişim için programların yeniden düzenlenmesi ve daha fazla yer verilmesi önem arz ediyor” dedi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda gerçekleştirilen panelin sunuculuğunu Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe yaparken, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Tan ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, salonu dolduran akademisyen ve öğretmenlere bilgi birikimlerini aktardı. "Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişime önem verilmeli" Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyyat Gökçe, “Dünyanın çok hızlı bir biçimde değiştiğini hepimiz biliyoruz. Bu hızlı gelişen dünyadaki bilgileri, becerileri, davranış kalıpları farklılaşıyor. Bu duruma etkili olarak hızlı cevap vermek için çocuklarımızı bu dünyaya hazır hale getirmemiz gerekiyor. Yeni dünyanın dijital dünya olduğunu iyi biliyoruz. Bir yandan çocuklarımıza dijital becerileri kazandırırken, öbür taraftan da onların psikososyal gelişimlerini de sağlayacak bir biçimde bir eğitim yapılanmasına ihtiyaç var. Okullarda akademik eğitimin yanında psikososyal gelişim için programların yeniden düzenlenmesi ve fazla yer verilmesi önem arz ediyor. Eğitimde ve toplumsal refahı üst düzeyde olan milletlere bakıldığında onların eğitim sistemlerinde bu gelişime, akademik gelişimin dışında çok önem verildiğin görüyoruz. Japonya ve Güney Doğu Asya ülkelerinde de bunu görüyoruz. Bunun içinde üniversitelerden ve akademik dünyadan yardım alınması önem kazanıyor. Bugün burada üniversite ve il milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye’de öğretmen olmak adı altında yaptığımız panelin faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. "Bursa Uludağ Üniversitesi olarak Türkiye’ye örnek iş birliği yapıyoruz" Panelde konuşma yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, “Uludağ Üniversitesi olarak gerçekten Türkiye’ye örnek olabileceğimiz iş birlikleri yapıyoruz. Sizlerin eğitim öğretim sürecinde problem olarak gördüğünüz her şeyi biz eğitim fakültesinde bir proje olarak kabul edip sizlerle birlikte projeleri yürütüyoruz. Bugün burada Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kurmuş olduğu öğretmen akademisi ile güzel bir çalışma içindeyiz. Fakültemize yeni bir program geldiğinde o programdaki tüm becerileri, tüm kavramları bizler akademik olarak çalışıyoruz. Öğretmen akademisi çerçevesinde yürütülen çalışmaları da çok gecikmeden, geciktirmeden Bursa’daki öğretmenlere bu konuda kısa sürede farkındalık kazandırmış olacağız” diye konuştu. "Bu panellerin devamında da katkımız olacak" Arena Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celal Arslan, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz panelle eğitime katkımız olsun istiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim müdürlüğünün birlikte yürüttüğü çalışmaya bizde destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin, Bursa’nın kazanmasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretmen adaylarımızın mesleki gelişimlerine destek olmak için bu panellerin devamını getirmeyi planlıyoruz. Ne kadar gelişirsek, öğrencilerimize o kadar katkı sunarız diye düşünüyorum. Korana virüs salgınında yaşadığımız sorunları ileride yaşamamak için çalışmalar yürütüyoruz. Öğrenmek için sınır yok. Öğrenmeye devam ediyoruz. Ben 20 yılı geride bıraktım. Biz öğrencilerimize ve velilerimize dokunmak istiyoruz. Şu anda da belli bir yol aldık. Ülkemize yani memleketimize olan borcumuzu ödüyoruz. Biz eğitim kurumumuzda Finlandiya ve Japonya ile işbirliği halindeyiz. Onların uyguladığı eğitim modelerlerinden faydalanıyoruz. Teknolojinin nereye varacağını bilemiyoruz. Ancak öğrenciye ne kadar dokuna bilirsek o kadar faydalı olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.