KENT HABERLERİ - 30 Mayıs 2017 Salı 10:32

Tuzla’da geleneksel sokak iftarları başladı

A
A
A
Tuzla’da geleneksel sokak iftarları başladı

Ramazan geleneklerini ilçe sakinleriyle birlikte yaşayan Tuzla Belediyesi, ilk sokak iftarını Şifa Mahallesi’nde yaptı. Binlerce kişiyle iftar sofrasında buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Aynı sofrayı paylaşmanın kardeşlik olduğuna inanıyorum" dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle geleneksel hale gelen sokak iftarları Tuzla’da başladı. Bu senenin ilk sokak iftarı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde Şifa Mahallesi’nde bulunan bir sitenin bahçesinde yapıldı. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye verilen iftar yemeğine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ile belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeği öncesi Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Tuzla’da geleneksel sokak iftarları başladı

Ramazan ayının İslam alemine, bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını dileyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Rabbim nice Ramazanları birlikte yaşamayı da ülkemize, milletimize nasip eder. Aynı sofrayı paylaşmanın kardeşliğini yaşamayı ülkemizin bugün için Ramazan’ın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ben gerçekten çok mutluyum, aynı sofrayı paylaşmanın kardeşlik olduğuna inanıyorum. Bizim bu davetlerimize icabet eden aynı sofrayı paylaşma mutluluğu yaşatan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazanların ayrı bir havası oluyor. Bu havayı yaşatan hem arkadaşlarıma hem de yaşatan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada 2 bin 500 vatandaşıma iftar veriyoruz. Bazen de 4 bin 5 bin kişiye bulan sofralarımız oluyor” dedi.

Tuzla’da geleneksel sokak iftarları başladı

Ramazan-ı Şerif boyunca Tuzla’nın 17 farklı mahallesinde, 5 sitede, Tuzla Marina’da ve 24 hemşehri derneklerinde olmak üzere 80 bin vatandaşa iftar yemeği verilecek.

Mustafa Biçer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.