KÜLTÜR SANAT - 06 Nisan 2021 Salı 12:03

TV+, nisan ayında dünyaca ünlü yapımları seyirciyle buluşturacak

A
A
A
TV+, nisan ayında dünyaca ünlü yapımları seyirciyle buluşturacak

Dijital televizyon platformu TV+, Nisan ayında dünyaca ünlü yapımlarla seyirciyi bir araya getirecek.

Dijital televizyon platformu TV+, Mart ayında da diziden filme, spordan belgesel ve çocuk kanallarına kadar zengin içerik yelpazesi izleyicisine sunuyor. Türkiye’nin her bölgesinden izleyici kitlesine sahip TV+’ı Mart ayında en fazla izleyen şehirlerin başında İstanbul geldi. İstanbul’u sırasıyla İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep, Antalya, Mersin, Bursa, Diyarbakır ve Kayseri takip etti.

Mart ayında dijital televizyon platformunda en çok izlenen yapımlar arasında Roma’nın kurucularından Romulus ve Remus’un hikâyesini derinlemesine inceleyen ‘Romulus’, Amerikalı elmas tüccarı bir adamın nadir bulunan bir elması satmak amacıyla Rusya’ya gitmesini ve akabinde yaşadığı gerilim dolu maceraları konu alan ‘Siberia’, düşmanlarıyla yüzleşmek ve rehineleri kurtarmak için ölümcül bir kurtarma görevine girişen bir ekibin hikayesini konu alan ‘Escape Plan 3’, Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman’ın başrolünde bir polisi canlandırdığı ‘Şimdi İntikam Zamanı’ ve kaybolmuş çocuğunun izini süren bir annenin hikayesini anlatan ‘Gerçeğin Peşinde’ yer aldı.

Nisan ayında yeni dizi ve belgeseller
Binlerce dizi ve film yapımıyla izleyicilerin beğenisini kazanan uygulama, baharı müjdeleyen Nisan ayında da tüm dünyanın beğeniyle takip ettiği yapımları kataloğuna ekledi. İngiliz sitcom dizisi ‘Catastrophe’un ilk dört sezonu, yaşadığı olumsuzluklardan sonra Hindistan’a taşınan bir doktorun hikayesini anlatan ‘The Good Karma Hospital’ın ilk üç sezonu, hiç beklemediği bir anda bekar kalan 40 yaşındaki bir kadının gençleşme çabalarını konu alan ‘Younger’ın ilk 5 sezonu Nisan ayında sadece TV+’ta gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.

Verilen bilgiye göre, bu ay sadece TV+’ta gösterime girecek diğer yapımlar arasında, atandığı bir soruşturmada kaybolan çocukların kendisi ile bağlantılı olduğunu anlayan dedektif Lisa’nın hikayesini anlatan ‘The Bay’ın ikinci sezonu, karanlık sebeplerden dolayı babasını kaybettikten sonra annesiyle birlikte kırsal bir bölgeye taşınan genç bir kızın burada büyük bir belanın ortasında kalmasını konu kalan Maisie Williams’ın başrolde olduğu ‘Two Weeks To Live’, mutsuz bir evliliğe sahip bir çiftin hayatına odaklanan ‘Deep Water’ ve görünüşte mutlu bir ailenin cinayeti hakkındaki soruşturmayla birlikte onların gizemli ölümlerinin nasıl ortaya çıkardığıyla ilgili bir suç draması olan ‘Deepwater Fell’ bulunuyor.

Dublin’de genç bir kızın ölümünü soruşturmak için görevlendirilen iki dedektifin yaşadıklarını konu alan ‘Dublin Murders’ da Nisan ayında dijital televizyon platformunda seyirciyle buluşacak diziler arasında yer alıyor.

Belgesel izleyicileri için de kataloğuna her ay yeni yapımlar ekleyen dijital televizyon platformunda, Nisan ayında ‘Ölümcül Av’, ‘Virüse Karşı Yarış’ ve ‘Mühendislik Harikalarına Veda’ gösterimde olacak. Bunun yanı sıra Liverpool'un 2020 yılındaki İngiltere Premier Lig şampiyonluğunun anlatıldığı ‘The End of The Storm’ belgeseli de TV+’ta yer alan belgeseller arasında.

Sevenlerine özel onlarca film sadece dijital televizyon platformunda
Seçkin dizi ve belgesellerin yanı sıra film tutkunları için de sürekli güncel yapımları gösterime sokan dijital televizyon platformunda Nisan ayında Avengers serisi, ‘Captain Marvel’, ‘Antman’, ‘Captain America’ gibi filmlerden oluşan bir Marvel maratonu seyircilerle buluşuyor. Şarkıcı Sia tarafından yazılan 2021 yılı Altın Küre adaylığı bulunan Amerikan müzikal filmi ‘Music’ ve karanlık ve gizemli sırları tutan eski bir polaroid kamera bulan lise öğrencisinin maceralarını konu alan ‘Polaroid’ sadece dijital televizyon platformunda yayına girecek filmler arasında yer alıyor.

Çocuklar için yeni çizgi diziler
Birbirinden kaliteli yapımları izleyicilerle buluştururken, çocukları da unutmayan TV+, Nisan ayında Nickelodeon ve Disney’in yapımları çocuklar için ekranda olacak. ‘Breadwinners’, ‘Sanjay & Craig’, ‘The Adventures of Kid Danger’ ve ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ minikler için platforma eklenen yapımlar arasında yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de ragbi heyecanı Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği için 18 ilden Kayseri’ye gelen 69 takım zirve mücadelesinde ter döktü. Okul Sporları Ragbi Yıldızlar Grup Birinciliği müsabakalarında 18 ilden Kayseri’ye gelen 38’i erkek, 31’i kız olmak üzere 69 takım zirve için ter döktü. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı ve kıran kırana yarışla geçen müsabakalarda grup birinciliği elde edecek olan takımlar, Türkiye birinciliği için karşılaşmaya çıkacak. Müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Gençlerimizin gelişmekte olan ragbi branşındaki heyecanını ve katılımını, ülke genelindeki altyapıya çok sevindik. Özellikle sporun tabana yayılmasında büyük mücadelesi olan bakanlığımızın, okul sporlarında da yoğun katılımlarla ülke gençlerinin spor yönelmesini sağlayan ve böyle gelişmekte olan sporlardaki müsabakalara yoğun katılımın olması bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu alanda emek veren değerli öğretmenlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yapılmayan branşın olmaması, ülke sporunun siz değerli gençlerle gelecek vaat etmesi ve geçmişten bu tarafa yetenekleri ile kendi ispat etmiş Türk gençliğinin birçok branştaki başarısını görüyoruz” ifadelerini kullandı. "Kayserimiz spor şehridir" Okul sporlarının önemine değinen Kabakcı; “Okul sporlarının da özellikle sporun alt yapı oluşturması ve tabana yayılma olgusunu en iyi şekilde yansıtması anlamında çok önemsiyor ve katılımları destekliyoruz. Kayserimiz spor şehridir. 2024 yılında da Avrupa spor şehri olmuştur. İnşallah geleceğin sporcularını yetiştirmekte başta Kayseri olmak üzere ülkemizin tüm şehirlerinde gençlerimizin sporcu altyapısı ile büyük şampiyonlarda ve olimpiyatlarda sizleri göreceğimiz kanaatimiz her zaman mevcuttur. Bu heyecanla koşturuyoruz” dedi.
Siirt Siirt’te 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı Siirt’te, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı. Baykan kara yolundaki fıstık fidesi tesisinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Siirt Fıstığı Üretimi Artırılması Projesi" fidan dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, kentte bitkisel ve hayvancılık üretimini desteklemek amacıyla son 6 yılda bitkisel üretim alanında çiftçilere 503 milyon 165 bin lira ve hayvansal üretim alanında yetiştiricilere 198 milyon 967 bin lira tutarında destekleme ödemesi yapıldığına değindi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2023 yılında 387 projeye 38 milyon 201 bin lira destekleme ödemesi yapılarak, üreticilere ve çiftçilere çok önemli ekonomik destekler sağlandığını ifade eden Vali Kızılkaya, "Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor, bu anlamlı projede emeği geçen başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, çalışan bütün arkadaşlarımıza, çiftçi kardeşlerimize ve üreticilerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, Vali Kızılkaya desteği valilik katkılarıyla ocak ayında Cumhuriyetin 100. yılında 100. tarımsal proje olarak 100 bin Siirt fıstığı fidanı dağıttıklarını hatırlattı. Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanı’nın üreticiler adına yaptıkları 100 bin adet talebin olumlu bulunduğunu aktaran Demirhan, "O programda müjdeyi ve talimatlarınızı vermiştiniz. Verdiğiniz destek ve katkı sonucunda bugün 125 bin adet daha bıttım anaçlı Siirt fıstığı fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sadece 2024 yılında Siirt Valiliğimizin destekleri ile dağıttığımız Siirt Fıstığı fidanı sayısı 225 bin adet olmuştur. Bu projeden yaklaşık 450 ailemiz faydalanmıştır. Siirt fıstığı dışında hiçbir şekilde tarımsal faaliyette kullanılamayacak 70 bin dekarın üzerinde arazi ülkemiz ve ilimiz tarımına kazandırılmıştır. Ben bu vesile ile dağı taşı tarımsal araziye çeviren üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu. Program çiftçilere dağıtılan fidanlar ile birlikte son buldu. Programa; Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.