YEREL HABERLER - 16 Kasım 2014 Pazar 19:19

Eskişehir’de Ak Parti Tepebaşı 3’üncü Olağan Kongresi

A
A
A
Eskişehir’de Ak Parti Tepebaşı 3’üncü Olağan Kongresi

Eskişehir’de AK Parti Tepebaşı 3’üncü Olağan Kongresi düzenlendi.
Bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ile Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve davetliler katıldı. Kongrede ilk konuşmayı yapan Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, yönetim kadroları değişse de kongrelerin, yenilenmenin ve kenetlenmenin günleri olduğunu belirtti. Dindar, "Nasıl ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları ise, teşkilatlar da bir siyasi partideki siyaset felsefesini ve üslubunun, fiili hayata geçtiği, ete kemiğe büründüğü, düşüncelerin millete aktarıldığı yapılardır. Yönetim kadroları değişse de değişmese de kongreler her zaman yenilenmenin, büyük coşkuyla bir kez daha kenetlenmenin günleridir. Bizler kongre sürecinin bir bayrak yarışı olduğunu, bizlerden önceki yöneticilerimizden aldığımız bu bayrağı, bizlerden sonraki yöneticilerimize devretme istidadı içerisinde olan, bunu böyle düşünen bir teşkilatız" dedi.
"TEPEBAŞI ESKİŞEHİR’İN GELİŞEN YÜZÜDÜR"
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ise, AK Parti kongresinin bir teşkilat kutlamasına dönüştüğünü ifade ederek, "AK Parti kadroları yılların ertelenmiş sorunlarını çözmedeki başarısının altında kardeşlik duygusu yatmaktadır. Bizim en çok güvendiğimiz bu kardeşliktir. Tepebaşımız Eskişehir’in gelişen yüzü demektir. Teşkilat çalışmalarında sahada bizzat bulunduğum bölgenin yeni Türkiye yolunda yeni Tepebaşı olarak yoluna büyük bir heyecanla devam edecektir. Kongremizde seçilecek olan başkanımıza da önümüzdeki görev döneminde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
"ÇALIŞMALARIMIZI GÖLGELEMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
AK Parti teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalara değinen Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise, “12 yılda yeni Türkiye’nin temellerini attığımız hizmetler tek tek sayarak bitmez ancak her seçim sonrasında feryat eden, millete hakaret eden ve har zaman muhalefet kalmaya mahkum zihniyetin de anlaması için biz bunları anlatacağız” dedi. Can, “AK Parti bugün Türkiye için hizmeti, icraatı temsil ediyor. Eskişehir’de de AK Parti’yi bu adıyla anmak istemeyenlere yaptıklarımızı gölgelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR’DEN EN AZ 4 MİLLETVEKİLİ
Hedeflerinin ve gayelerinin bir olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Salih Koca ise, konuşmasına davalarına hizmet eden teşkilat arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Koca, “Milletimiz AK Parti’nin kurduğu istikrara güvendi. Bunun sonucunda seçimler gibi önemli değişiklikleri atlatırken hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şimdi önümüzde tek bir sıkıntı kaldı, o da 1982 yılında yapılmış olan darbe anayasası. Şimdi o anayasayı değiştirerek daha demokratik, daha sivil bir anayasa yapmak zorundayız. İşte bunun için de bizlere düşen görev 2015 yılında ulaşabileceğimiz milletvekili sayısıyla Türkiye’de 330’un üzerindeki bir milletvekili sayısıyla bu anayasayı değiştirmek zorundayız. Eskişehirimiz Türkiye’deki bu milletvekili sayısına gereken desteği vermeye hazır. Eskişehir’de 4 milletvekili çıkarırsak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olacağız” diye belirtti.
"KAMUOYU İLE SEÇİLEN BİR KOMİSYON BAŞKANIYIM"
“Eskişehir bence çok önemli dönemini yaşıyor” diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, kendisinin de ilçe ve il teşkilatından gelen birisi olduğunu hatırlatarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir ilk yaşandı. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. İktidarımızın milletvekilleri ve muhalefetin kamuoyuyla seçilen bir komisyon başkanıyım. Belki meclise gelmeyen sadece bizi televizyonda gören kardeşlerimiz bizi her dakika kaos ve kötü söz birbirimize sarf ettiğimizi düşünüyorlar. Millet meclisinde böyle bir siyaset yok” diye konuştu.
"AK PARTİ’DE AİLE ORTAMI VAR"
AK Parti’nin bir aile ortamına sahip olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu, AK Parti Eskişehir Teşkilatı’na yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sunarak, “Önce biz birbirimizi sevmeli birbirimizi saymalıyız burası bir aile ortamı. Anne babayı sevmez ise bu birlik ve beraberlik olmaz. AK Parti çatısı altında siyaset yapan her birey milletimizin temel değer ve öncelikleri, ülkemizin ihtiyaçları ve gelişen dünyanın doğrultusunda önemlidir. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne her ilinde tüm siyasetinin temizlenmesi, insanımızın ihtiyaçlarını çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde değiştirip, gelişmesini her zaman savunmuştur” şeklinde konuştu.
“Bir şehrin Büyükşehir Belediyesi AK Parti değilse biz oraya öksüz evlat gibi gideriz” diyen Mazıcıoğlu, “Gelecek seçimlerde Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçtiğinde tekrar Eskişehir’e gelmek için davet bekliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.