DÜNYA - 19 Ekim 2021 Salı 20:34

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

A
A
A
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da resmi temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’i kabul etti. Görüşmede, Ukrayna ve ABD arasındaki siyasi ve stratejik ortaklıklar ile Rusya’nın bölgedeki agresif tavırları ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenskiy ile görüşen Austin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Beni Kiev’de ağırladığı için Başkan Zelenskiy’e teşekkür ederim. Müttefikimizle birlikte, Ukrayna’nın kendi dış politikasını dış etkilerden bağımsız olarak şekillendirmesi konusunu desteklemeye hazırız” ifadelerini kullandı.

"ABD, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor"
Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü uluslararası alanda desteklemeye devam ediyor. Bu Kiev’deki toplantımızda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından da onaylandı” dedi.

Zelenskiy'den Biden'a teşekkür
Zelenskiy ve Austin görüşmesine ilişkin Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “ABD’de anlaştığımız gibi Ukrayna’ya geldiğiniz için, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan devamlı desteğiniz için size ve Başkan Biden’e teşekkür ederim” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Ukrayna ve ABD arasındaki savunma ve güvenlik konularına yönelik yapılan anlaşmaların üzerinde durulduğu ve güvenlik konularına yönelik ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı 60 milyon dolarlık yardımın ele alındığı aktarıldı.

Ukrayna’nın Azak’ta, Karadeniz’de ve Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların yaşandığı bölgeye barış gelmesi adına her türlü girişimde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, Ukrayna’nın NATO’ya girme yolunda ilerlemesi ile Ukrayna ve Avrupa’nın enerji güvenliği gibi konuların da ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Savunma Bakanı Taran ile yaptığı ikili görüşme sonrasında Austin, Ukrayna’nın doğusunda süren savaşı Rusya’nın başlattığını ve Kırım’ın işgalini kınadığını ifade ederek, Ukrayna’ya desteklerinin süreceğini belirtmişti.

Bekir Keskin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.