DÜNYA - 28 Kasım 2020 Cumartesi 15:26

Ukrayna'da çöp yığınıyla dolu evden kurtulmaya çalışan çocuklar polisi aradı

A
A
A
Ukrayna'da çöp yığınıyla dolu evden kurtulmaya çalışan çocuklar polisi aradı

Ukrayna’da çöp dolu evden kurtulmak isteyen ve şiddet gören 4 çocuk polisi arayarak yardım istedi.

Ukrayna’ya bağlı Dnipro şehrindeki Mostovaya caddesi üzerinde bir evde yaşayan 4 çocuk, polisi arayarak evden kurtulmak istediklerini söyledi. Adrese giden polis önce evin bahçesindeki çöp birikintileri, daha sonra evin içerisinde çöp yığınları ile karşılaştı. Olay yerine ambulans çağrılırken, evde bulunan 7, 9, 11, 13 ve 14 yaşlarındaki çocuklar hastaneye götürülerek muayene edildi.

Çocuklar anneleri ile babalarının ayrıldıklarını, babalarının daha sonra başka bir kadınla evlendiğini ve aynı evde amcaları ve yengelerinin de yaşadığını söyledi. Çocukların evde yaşayan tüm büyüklerin kendilerine şiddet uyguladığını anlatması üzerine polis, baba, üvey anne, amca ve yengeyi gözaltına aldı. Söz konusu kişilerin çocukları evde bırakıp gezme gittiği ve kapıyı çocukların üzerine kilitlediği anlaşıldı.
Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 4 çocuğun devlet himayesi altında tutulacağı ve çocuklara şiddet uygulayan aile büyükleri ile ilgili işlemlerin devam ettiğini duyuruldu.

Erhan Altıparmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova Belediyesi şehre yeni sosyal donatılar kazandırıyor Yalova Belediyesi, şehre yeni sosyal alanlar kazandırmaya ve zamana yenik düşen sosyal donatıları da yenileme çalışmalarına devam ediyor. İsmetpaşa Mahallesi’nde atıl durumda bulunan halı saha, Yalova Belediyesi tarafından yapılan tadilat çalışmasının ardından yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Seçkin Sokak’ta yer alan mini sahadaki çalışmada, zemine atılan betonun ardından üzerine suni çim halı döşenip sahanın çevresindeki demirler ve teller yenilendi. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “İlk olarak halı sahanın zemininde bir iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Zemine attığımız betonun ardından sahanın zeminine sentetik çim döşemesi gerçekleştirdik. Halı sahanın çevresindeki demirler ve tel örgüleri de yenileyerek daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık. Atıl durumda bulunan halı sahayı yeniden mahallemizdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi. MKP yeni parkına kavuştu Yalova Belediyesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özlem Çakıroğlu Sokak’ta yer alan alana yeni bir park kazandırdı. İçinde yeni nesil oyun guruplarından oluşan çocuk parkı, vatandaşların oturacağı çatılı piknik masaları yer alıyor. Ayrıca parkla birlikte yeni bir halı saha da yapılarak kullanımına sunuldu. Yalova Belediyesi, çocuk oyun alanları, oturma mekânları ve halı sahasıyla Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne yeni bir park daha kazandırmış oldu.