DÜNYA - 05 Ağustos 2022 Cuma 09:50

Ukrayna'dan 3 tahıl gemisi daha yola çıktı

A
A
A
Ukrayna'dan 3 tahıl gemisi daha yola çıktı

Ukrayna tahılı taşıyan NAVISTAR isimli gemi Odessa Limanı'ndan, ROJEN ve POLARNET gemileri ise Çornomorsk Limanı'ndan yola çıktı.

Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, Ukrayna'dan mısır yüklü 3 gemi daha yola çıktı. Ukrayna’dan İrlanda’ya giden ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemi Odessa Limanı’ndan ayrıldı. İngiltere'ye giden ve 13 bin ton mısır taşıyan Malta bayraklı ROJEN isimli gemi ise Karasu'ya giden ve 12 bin ton mısır taşıyan POLARNET isimli Türk bayraklı gemi ile Çornomorsk Limanı'ndan yola çıktı.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov tarafından yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler (BM) ortaklarımızın ve Türkiye’nin güvenlik garantilerinin devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Ukrayna'dan tahıl almak için limanlara gelme hazırlığı yapan gemilerden de bahseden Kubrakov, "Hedefimiz Odessa, Çornomorsk ve Güney'deki limanlarımızdan her ay 3 milyon ton tahıl ihracatı gerçekleştirmek. Buna sadece Ukrayna ekonomisinin değil, dünyanın da ihtiyacı var" dedi.

İlk gemi yola çıkmıştı

Ukrayna tahılını taşıyan Sierra Leone bayraklı RAZONI isimli kuru yük gemisi Lübnan'a gitmek üzere 1 Ağustos'ta Odessa Limanı’ndan yola çıkmıştı. Geminin 26 bin ton mısır taşıdığı belirtilmiş ve Ukrayna ticaret gemilerinin belirli bir mesafe boyunca yük gemisine eşlik edeceği ifade edilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.