GÜNDEM - 22 Ocak 2022 Cumartesi 12:42

Uludağ'a zincirsiz çıkış izni verilmiyor

A
A
A
Uludağ'a zincirsiz çıkış izni verilmiyor

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 105 santimetreye ulaşırken, jandarma ekipleri 8.kilometreden itibaren araçların zincirsiz çıkışına izin vermiyor. Uludağ'ın eteklerindeki Yiğitali Köyü'nden 82 kişi de araçlara zincir takmak için seferber oldu.

Uludağ'da sabah saatlerinde bastıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bursa Uludağ karayolunun kapanmaması için karayolları ve büyükşehir ekipleri hem küreme hem tuzlama çalışması yapıyor. 24 saat esasına göre çalışan ekipler muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da gizli buzlanma ve yolun kaza ya da başka sebeplerle kapanma ihtimaline karşı jandarma ekipleri de tedbirlerini arttırdı.

8.kilometreden itibaren kar lastiği olsa da araçların zincirsiz çıkmasına müsade edilmiyor. Jandarma ekipleri araçları tek tek durdurup zincir kontrolü yapıyor.

Uludağ'a zincirsiz çıkış izni verilmiyor

Valilik tarafından yetkilendirilen Yiğitali Köyü'ndeki 82 kişi de araç sahiplerine zincir takılması ve satışı konusunda yardımcı oluyor.

Binek araçların zincirleri 300 ile 500 lira arasında SUV ve cip tarzı araçların da zincirleri 500 ile bin lira arasında değişiyor.

Uludağ'a tatil için gelenler yolda kar sürpriziyle karşılaşırken, zincirlerini taktırıp yollarına devam ettiler.

Mehmet Şensöz - Süleyman Aydın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."