SPOR - 03 Aralık 2018 Pazartesi 10:12

Ünal Karaman’dan gençlik aşısı

A
A
A
Ünal Karaman’dan gençlik aşısı

Trabzonspor’da, Fenerbahçe ve Kayserispor'a karşı forma giyen Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen gösterdikleri performansla göz doldurdu. Bordo-mavililerde devre arasında ise altyapıdan yeni isimler kadroya dahil olacak.

Spor Toto Süper Lig’de kötü bir dönem içine giren ve 10. sıraya kadar gerileyen Trabzonspor, 8 yıldır sahasında yenemediği Fenerbahçe’yi 2-1, ardından deplasmanda Kayserispor’u 2-0 mağlup ederek büyük bir moral buldu. Üst üste kazanılan iki maç sonrası elde edilen 6 puan bordo-mavilileri maç fazlasıyla 6. basamağa taşıdı.

Karaman’dan gençlik aşısı
Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın kadro dışı bırakılmasının ardından Kucka, Onazi ve Hosseini gibi oyuncuların da sakat olması nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçen Trabzonspor’da olumlu gelişmeler de yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında elde edilen galibiyette büyük bir pay sahibi olan Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen, bu hafta da Kayserispor karşısında kazanılan 3 puanda önemli rol oynadı. Geçtiğimiz hafta ilk kez bir arada oynayan bu oyuncular, bu haftada da birlikte forma giyerek ellerine geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiler.

Trabzonspor iki isim daha kazandı
Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür takım içinde kendini ispatlayan isimler olurken, Teknik Direktör Ünal Karaman döneminde şans bulmaya başlayan Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen de futbol kamuoyundan geçer not aldılar.

Uğurcan Çakır güven verdi
Ümit Milli Takım'ın da kalesini koruyan Uğurcan Çakır, Onur Recep Kıvrak'ın kadro dışı bırakılmasının ardından kaleyi devralan isim olmaya başladı. Geçen sezon 6 lig maçında 494 dakika sahada kalan genç kaleci, bu sezon ligde ilk kez Fenerbahçe karşılaşmasında kaleyi korumuştu. Kayserispor maçında da ilk on birde yer bulan Uğurcan Çakır, önemli kurtarışlar yaptı.

Hüseyin Türkmen, formayı bırakmamakta kararlı
Bu sezon forma giyip giyemeyeceği merakla beklenen isimlerin başında gelen Hüseyin Türkmen de Ünal Karaman’dan formayı kapan isimlerin başında geliyor. Bordo-mavili formayla ilk kez bir lig maçında ilk on birde sahaya çıkarak, 39 bin taraftar önünde Fenerbahçe müsabakasını hatasız oynayan Hüseyin Türkmen, ligin 12. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor maçının son 36 dakikasında Hosseini'nin yerine oyuna girmişti. Genç oyuncu İranlı futbolcunun sakatlığının devam etmesiyle de 11'de şans buldu.

Devre arasında kadroya yeni gençler girecek
Bu sezon Trabzonspor'da uygulamaya koyulan gençlik aşısı meyvelerini vermeye başlarken, kış transfer döneminde ise hem Trabzonspor altyapısından hem de 1461 Trabzon'da forma giyen bazı isimlerin A Takım kadrosuna katılması bekleniyor.  

Gökmen Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da kaza sonrası "sızan taksici" kamerada: Uyuyakalan taksici polisi duyunca kaçtı Kemerburgaz-Göktürk yolunda kaza ihbarına giden itfaiye ekibi, taksiciyi aracın içerisinde uyurken buldu. İtfaiyenin müdahalesine rağmen bir türlü uyanmayan taksici, İHA muhabirinin müdahalesi sonrası uyandı. Bir süre aracın içerisinde bekleyen taksici ardından inip aracını kontrol ettikten sonra kazalı araçla olay yerinden kaçtı. Trafikte seyrederken yalpalayan taksici bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar İHA kameralarına yansıdı. Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Eyüpsultan Kemerburgaz-Göktürk yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde 34 TCK 03 plakalı taksi ile seyir halinde olan Serhat Akbaş henüz bilinmeyen bir nedenle bariyerlere çarparak kaza yaptı. Yol kenarında bekleyen taksicinin hareketsiz olduğunu gören çevredeki sürücüler, itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, olay yerinde geldiğinde kazalı araç içerisindeki taksicinin araç içerisinde uyuduğunu gördü. Birkaç kez taksiciyi uyandırmak için girişimde bulunan itfaiye ekipleri başarısız oldu. Kaza yaptı, uyukaldı, uyanınca kazalı araçla kaçtı Bunun üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Bu esnada taksinin içerisinde uyumaya devam eden taksiciye bu kez İHA muhabiri müdahale etti. Muhabirin bir süre konuştuğu taksici ardından ayılıp araçtan indi. Taksinin etrafını kontrol eden taksici, ekiplerle konuştuktan sonra polisin geleceğini duyunca aracına binerek hızla uzaklaştı. Kazalı araçla kilometrelerce yol giden taksici, trafikte seyrederken önce yalpaladı ardından da bariyerlere çarpmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar ise İHA kameralarına yansıdı. Taksici dakikalar sonra kazalı araçla gözden kayboldu.
İstanbul Fenerbahçe - Beşiktaş rekabetinde son maçlarda beraberlikler ön planda! Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Süper Lig’de oynanan son 10 maçın 5’inde taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Geriye kalan müsabakaların 3’ünü siyah-beyazlılar, 2’sini ise sarı-lacivertliler kazandı. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak mücadelede Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos ile yolları ayırdıktan sonra Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe idaresinde çıktığı ilk lig müsabakasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligdeki son karşılaşmasında deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan rakibi karşısına puan alabilmek için çıkacak. Son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor Beşiktaş - Fenerbahçe derbilerinde son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor. İki takım arasında ligde oynanan son 10 müsabakanın 5’inde taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Kalan 5 mücadelenin 3’ünden siyah-beyazlı ekip, 2’sinden ise sarı-lacivertliler galip ayrıldı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş 19 gol atarken, Fenerbahçe de 17 golle rakibine karşılık verdi. Bu sezonun ilk yarısında Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de oynanan maçta ise gülen taraf 4-2’lik skorla siyah-beyazlı ekip oldu. Kadıköy’deki son 5 müsabaka Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 5 karşılaşmada ise ev sahibi takımın 1 galibiyeti bulunuyor. Bu süreçte 2 maçı da siyah-beyazlı ekip kazanırken, 2 mücadele beraberlikle sona erdi. Kartal rakip fileleri 12 kez sarsarken, Kanarya da 11 defa gol sevinci yaşadı. Ülker Stadyumu’nda oynanan son 5 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde alınan sonuçlar şöyle: 2022-2023 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 4 2021-2022 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 2 2020-2021 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4 2019-2020 Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1 2018-2019 Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1