ASAYİŞ - 23 Ekim 2021 Cumartesi 16:36

Uygulamada yolcu seçtiği belirlenen taksi sürücüsünden ilginç cevap!

A
A
A
Uygulamada yolcu seçtiği belirlenen taksi sürücüsünden ilginç cevap!

Fatih'te uygulama yapan Sivil Trafik Ekipleri, yolcu seçtiği belirlenen bir taksi sürücüsüne ceza yazdı. Taksi sürücüsü çekim yapan gazetecilere tepki göstererek, “Trafiğin yoğunluğunu çekiyor musunuz? Yok. Bunu gündem yapıyor musunuz? Taksiye yükleniyorsunuz. Trafiği çözsünler. Trafikte gittiğimiz zaman para kazanamıyoruz” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri taksiler üzerindeki denetimlerine devam ediyor.

Aksaray Metro İstasyonu önündeki denetim noktasının gerisinde konuşlanan sivil ekipler, kurallara uymayan taksicileri tespit etti. Taksilere binen sivil polisler sürücüleri denetim noktasına çekti. Denetimde yolcu seçen 1 taksi sürücüsüne bin 339 TL cezai işlem uygulanarak aracı bağlandı. Emniyet kemeri takmayan 2 sürücüye de 144 TL para ceza kesildi. Cezai işlem uygulanan taksi sürücüsü trafikten dert yandı.

“Onlar yüzünden biz de karalanıyoruz”

Uygulamada yolcu seçtiği belirlenen taksi sürücüsünden ilginç cevap!

Denetimden eksiksiz geçen taksi sürücüsü Sinan Çelik, “Bu tarz denetimler gerekiyor. Bizim için de iyi oluyor. Herhangi bir eksiğimiz yok. Kurallara uymayanlar için bu tip işlemler yapılıp araçlarının bağlanması olumlu bir şey. Biz de işimizi dürüst ve layığıyla yapmaya çalışan insanlarız. Onlar yüzünden biz de karalanıyoruz. Onlar ayıklanırsa biz de rahatlamış oluruz” dedi.

“Trafiği çözsünler, el kaldıranı alalım”

Yolcu almadığı için aracını bağlanan taksi sürücüsü Ali Esendemir denetimleri görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Neden cezai işlem uygulandığını soran gazetecilere, “Size hesap vermek zorunda mıyım? İşinize bakın. Maalesef durum belli. Trafikten almıyorsun. Almadığın için cezai işlem uygulanıyor. Biliyorsun. Niye bekliyorsun? Pazarlık yok. Trafiğin yoğunluğunu çekiyor musunuz? Yok. Bunu gündem yapıyor musunuz? Taksiye yükleniyorsunuz. Trafiği çözsünler. El kaldıranı alsın, gitsinler” diye konuştu.

Uygulamada yolcu seçtiği belirlenen taksi sürücüsünden ilginç cevap!

“Patrona çalışıyoruz”

Trafikten şikayet eden Esendemir, “Araç bağlandığı zaman araç sahibini bağlıyor mu? Bağlamıyor. Direkt şoför ödeyecek. Nasıl olacak? 100-150 TL yevmiyeye çalışan adam bunun altından nasıl kalkacak? Trafiksiz yönleri tercih ediyoruz. Trafikte gittiğimiz zaman para kazanamıyoruz. Yevmiye alamıyoruz. Patrona çalışıyoruz. Mazottan haberiniz var değil mi? Bunları haber yapıyor musunuz? Taksiye kitlenmişsiniz” şeklinde konuştu.

Caner Sönmez - Fırat Sever

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.