GÜNDEM - 18 Mayıs 2021 Salı 13:30

Uyuşturucu kaçakçıları, yakalanmamak için 1,5 ton uyuşturucuyu denize atmış

A
A
A
Uyuşturucu kaçakçıları, yakalanmamak için 1,5 ton uyuşturucuyu denize atmış

Türk güvenlik güçlerinin, uluslararası sularda Suriye açıklarında düzenlediği operasyonda ele geçirilen 1,5 tonun üzerinde esrar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığında sergilendi. ‘Onur’ adı verilen operasyonda, uyuşturucu kaçakçılarının, yakalanmamak için 1,5 ton uyuşturucuyu denize attıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik, Emniyet, Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerince, Suriye açıklarında, uluslararası sularda Türkiye'ye uyuşturucu getirilen bir balıkçı teknesine operasyon düzenlendi. 135 personel ve narkotik köpeği Anka’nın katıldığı ‘Onur Operasyonu’, dün sabah saat 09.00'da uluslararası sularda gerçekleşti.

1,5 ton uyuşturucuyu denize atmışlar

Türk güvenlik birimleri, Suriye’den denize açılan Çat adlı balıkçı teknesini 18 saat süreyle takibe aldı. Türk güvenlik birimleri daha sonra balıkçı teknesine operasyon düzenledi. Güvenlik birimlerini fark edince kaçmaya çalışan uyuşturucu kaçakçılarının, bu sırada teknede balyalar halinde bulunan 1,5 ton uyuşturucuyu denize attıkları öğrenildi.

Güvenlik birimleri, tekneyi ve içindeki Suriye uyruklu 4 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, denize atılan uyuşturucu da Sahil Güvenlik ekiplerince çıkarıldı.

Uyuşturucu Mersin’e getirildi

Ele geçirilen 1,5 ton uyuşturucu TCSG Yaşam adlı Sahil Güvenlik botuyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına getirilerek sergilendi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, burada yaptığı açıklamada, dünya gençliğini ve Türk gençliğini tehdit eden uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek de operasyona katılan tüm ekiplerle birlikte Akdeniz’de kendilerine emanet edilen sahada görev yaptıklarını belirterek, “Özellikle uzun süren bu takip sonucunda, bizlerden keskin gözünü esirgemeyen İHA dairesinin değerli pilotları, gerek dağda gerek şehirde kendisini kanıtlamış Özel Harekatın denizde de kendini kanıtlayan değerli ekibiyle çok güzel bir operasyon icra ettik. Geçmişte de bu denizlerde hüküm süren Türk denizciliği şu anda da hüküm sürmekte ve tarih bizi çağırıyor. Biz, bundan sonra da bu denizlerde 7/24 görev yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hüseyin Kar-Koray Ünlü-Güray Gürdal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."