GÜNDEM - 26 Haziran 2022 Pazar 12:14

Uzman Kangal yetiştiricisi Taşdelen; Kangal köpeği Sivas’ta tanıtılmalı

A
A
A
Uzman Kangal yetiştiricisi Taşdelen; Kangal köpeği Sivas’ta tanıtılmalı

Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Ümit Taşdelen, iptal edilen Kangal Festivali üzerine açıklamalarda bulunarak, Kangal köpeklerinin anavatanı olan Sivas’ta tanıtılması gerektiğini söyledi.

Sivas’ın Ulaş İlçesinde düzenlenmesi planlanan Kangal köpeği festivali Sivas Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) girişimleri sonrası iptal edildi. Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Ümit Taşdelen, Kangal Festivalinin iptal olması üzerine açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Kangal köpeklerinin dövüştürüldüğü yönünde çıkan görüntüler üzerine HAYTAP köpek dövüştürücülerine suç duyurusunda bulunarak Ulaş ilçesinde düzenlenecek Kangal köpeği festivalinin de iptaline neden olmuştu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Uzman köpek yetiştiricisi Ümit Taşdelen, Kangal köpeklerinin milli bir değer olduğunu ve ana vatanı Sivas’ta tanıtım festivallerinin yapılamamasının enteresan olduğunu belirterek, kangal köpeklerini dövüştürülmemesini hayvan severlerden daha fazla istediklerini söyledi.

Uzman Kangal yetiştiricisi Taşdelen; Kangal köpeği Sivas’ta tanıtılmalı

“Köpek dövüşüne kesinlikle karşıyız”

Taşdelen, kangal köpeğini dövüş amaçlı kullananların karşısında olduklarını söyleyerek, “Dünyaca ünlü olan Kangal köpeklerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bilindiği üzere Kangal köpekleri Sivas’ımıza has ve özgü bir köpektir. Son zamanlarda Kangal köpeği fuarları, festivalleri ve bu tip etkinliklerin iptali sağlanıyor. Köpeklerimiz bir dövüş köpeği ya da ring köpeği değildir. Aksine insan canlısı karakteristik özellikleri çok düzgün olan üst düzey bir milli değerimizdir. Hayvan sever arkadaşlarımız tarafından Kangal köpek festivallerinin iptali sağlanıyor. Fakat biz Kangalların ringde, kavgada, dövüşte yer almamasını onlardan daha çok istiyoruz ve bu oluşumlara kesinlikle karşıyız” dedi.

“Amaç Kangalı tanıtmak”

Taşdelen, dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin tanıtımının doğru bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, “Biz bu etkinliklerimize hayvan severlerimizi, bürokrasimizi, emniyet güçlerini de dâhil ederek güzel bir festival düzenlemeyi istiyorduk. Festivalimizin içeriği Kangal köpeklerimizin doğru üretildiğini, Kangal köpeklerimizin hangi karakteristik özelliklerini taşıdığını ve orijinal olan köpeğin insanlara saldırmadığı belirtmek amaçlı böyle bir organizasyon düzenlemeyi hayal etmiştik” şeklinde konuştu.

Uzman Kangal yetiştiricisi Taşdelen; Kangal köpeği Sivas’ta tanıtılmalı

“Kangal ana vatanı Sivas’ta tanıtılmalı”

Taşdelen, Kangal köpeğinin farklı ülkelerde ve illerde tanıtılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Festivalin iptal sebebi ise geçmiş tarihte kangal köpeklerinin dövüştürüldüğü adına bazı videolar olduğundan dolayı iptali sağlanmıştır. Fakat biz bu oluşumlarda hiçbir zaman olmadık, bu oluşumlar içerisinde olan insanlarla da böyle bir organizasyon yapmayız, yapmalarına da müsaade etmeyiz. Kangal festivallerinin yurt dışında ve farklı illerde olmasından bir Sivaslı olarak rahatsız oluyoruz. Milli değerimizin ana vatanı olan Sivas’ta tanıtılmasını istiyoruz. Bu festivalin başka yerlerde yapılırken Sivas’ta yapılmaması enteresan bir olaydır” ifadelerini kullandı.

Mert Taha Varol - Muhammed Caner Atalay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.