RAMAZAN - 08 Haziran 2016 Çarşamba 11:38

Uzmanlardan Ramazan'da doğru beslenme önerileri

A
A
A
Uzmanlardan Ramazan'da doğru beslenme önerileri

Aydın Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, sağlıklı bir Ramazan Ayı ve güzel bir oruçlu dönem için iftar ile sahur vakti arasında da öğün eklenmesini tavsiye etti. Oruç tutmanın sağlığı müsait insanlar için ayrıca bir sağlık getirdiğini belirten Diyetisyen İrem Başar onbir ayın sultanı Ramazan ayında doğru beslenme önerilerini açıkladı.

Ramazan ayında kişilerin beslenme düzeninde önemli değişiklikler olduğunu belirten Diyetisyen Başar, “Bunların en önemlisinin de beslenme zamanıdır. Ramazan ayı dışında imsak ile iftar vakti arasında beslenirken Ramazan ayında beslenme saatinin iftar ile imsak arasında yapılıyor. Yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak ve iftardan uykuya gidene kadarki zaman dilimine ara öğün eklenmelidir” dedi.

SAHURA MUTLAKA KALKIN VE KAHVALTI YAPIN
Beslenme uzmanları olarak oruç tutanların sahura kalkmasını ve sahurda kahvaltı yapmalarını tavsiye ettiklerini belirten Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, “Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı gibi hafif yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmeli. Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanlar ise midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri uygun şekilde tüketmesini ve aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile unlu gıdalardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz” diyerek kişinin çalıştığı işe göre farklı beslenme önerisinde bulunduklarını ifade etti.

“ÇOK HIZLI YEMEYİN”
Sahurda zaman kısıtlılığı iftarda ise açlık hissi nedeniyle bazı kişilerin yemeği ço hızlı yediğini bununda beslenmede yapılan önemli ve ciddi hatalardan biri olduğunu kaydeden Diyetisyen İrem Başar, “Ramazan ayında en sık yapılan hatalardan biri çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketimi. Bu durum da kiloya neden oluyor. Ramazan sağlığı yerinde olanlar için çok sağlıklı bir ibadettir. Oruç tutanlar gerek iftarda gerekse sahurda önerileri dikkate alırsa beslenme açısından daha güzel bir Ramazan ayı geçireceklerine inanıyoruz” diyerek kabızlığı önlemek için de lifli gıdaların tercih edilmesini tavsiye etti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir