EĞİTİM - 12 Temmuz 2018 Perşembe 12:27

Vakıf üniversiteleri arasında bir ilk

A
A
A
Vakıf üniversiteleri arasında bir ilk

Üniversite tercih döneminin yaklaştığı bugünlerde üniversite adayları için büyük kolaylık sağlayacak bir uygulamayı İstanbul Aydın Üniversitesi hayata geçirdi. Hazırlanan mobil aplikasyon sayesinde üniversite üç boyutlu olarak keşfedilebilecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi, akıllı telefonlar için geliştirdiği mobil uygulamayla üç boyutlu VR kampüs turu olanağı sunuyor. Uygulama, hem sanal, hem de artırılmış gerçeklik tecrübesi sunması açısından Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ilk olma özelliğine sahip.

Türkiye’nin ilk hibrit aplikasyonu: IAU AR READER

İAÜ, üniversite tercih döneminin yaklaştığı bugünlerde üniversite adayları için büyük kolaylık sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirdi. İAÜ, hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) özelliklerini bir arada taşıyan bir mobil aplikasyon hazırladı. Üniversite logosuyla aktif olan “IAU AR Reader” adlı uygulama, hibrit özelliğiyle vakıf üniversiteleri arasında ilk olma özelliğini taşıyor.

Üniversitenin logosuyla çalışıyor

Herhangi bir karekoda ihtiyaç duymayan uygulama, üniversitenin logosunun olduğu herhangi bir materyalin okutulmasıyla çalışıyor. Kullanıcılara yenilikçi özellikler sunabilmek amacıyla artırılmış gerçekliğin ve sanal gerçekliğin en iyi yönleri birleştirilerek tasarlanan IAU AR Reader ile kullanıcıların hem 3D seçeneğiyle İAÜ ana kampüsünü keşfetme hem de 360 derece VR tur seçeneğiyle kampüste gezintiye çıkma seçenekleri var. IAU AR Reader ile kullanıcılar, artırılmış gerçeklik kartlarıyla uygulamanın içinde gezinmek için İAU ana kampüsünü üç boyutlu olarak keşfedebiliyor, kampüsteki 360 derece sanal gerçeklik turuna katılabiliyor ve üniversite ile ilgili önemli bilgilere kolay erişim sağlayabiliyorlar.

IAU AR Reader, hâlihazırda Android işletim sistemi için Google Play’den, IOS işletim sistemi için de App Store’dan indirilebiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir