ASAYİŞ - 11 Şubat 2019 Pazartesi 22:10

Vatandaş askeri helikopterin düşme anını anlattı

A
A
A
Vatandaş askeri helikopterin düşme anını anlattı

Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına tanık olan bir güvenlik görevlisi, “Helikopter havada yanmaya başladı, dumanı ve ateş gibi bir şeyi gördüm” dedi.

Çekmeköy’de askeri helikopterin bir sitenin parkına düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Helikopterin düşme anına tanık olan güvenlik görevlisi Erdal Balcı, “Kuyruk kısmı aşağıdaydı, bir yalpalamaya başladı. Ama çok yüksekteydi. Sonra hızlı bir şekilde bu tarafa geldi, ben anladım düşeceğini ve koşmaya başladım. Sitenin içine girdim, girdiğimde site sakini olan yaralı bir arkadaş vardı yerde. Yaralı arkadaşa su verdim, 'Nasılsın' dedim, 'Ben iyiyim, siz askerlere bakın' dedi. Ben de askerlerin yanına gittim ama polisler beni daha ileri sokmadılar" dedi.

Helikopterin havada yanmaya başladığını söyleyen Balcı, “Havada yanmaya başladı, ben dumanı gördüm, ateş gibi bir şey de gördüm. Çok yüksekteydi ve yalpalamaya başladı. Ben sıcağı sıcağına olay yerine geldim. Askerler tur atıyordu havada, keşke şu alana düşselerdi de kurtulma şansları olsaydı, oraya düşmeleri kötü oldu" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da şoke eden tehlikeli yolculuklar kamerada: Çocukların canını hiçe sayıp taşıdılar Kağıthane’de scooter ile yolculuk yapan bir kişi, çocuğunu da kucağında taşıyarak yürekleri ağızlara getirdi. Bisikletle yolculuk yapan başka bir kişi ise, iki çocuğunu bisikletin yanlarına oturtarak yolculuğuna devam etti. Yine Kağıthane’de iki çocuk, seyir halinde ilerleyen kamyonetin arkasında dakikalarca tehlikeli yolculuk yaptı. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.Kağıthane’de vatandaşların hem kendi hayatını hem de çocuklarının hayatını tehlikeye atarak trafikte yaptığı tehlikeli ve bilinçsiz yolculuklar adeta ‘pes’ dedirtti. Kağıthane’de scooter ile yolculuk yapan bir kişi, hiçbir güvenlik önlemi almadan akan trafikte çocuğunu kucağında taşıdı. Görenlerin yüreklerini ağzına getiren tehlikeli yolculuk, diğer vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.Bir bisiklete üç kişi bindiKağıthane Talatpaşa Mahallesi’nde bisikletle giden bir kişi, okuldan çıkan çocuklarını da alarak üç kişi yolculuk yaptı. Çocuklarını bisikletin kenarlarına ayakta duracak şekilde koyan şahıs, pedal çevirmeye devam etti. Şaşkınlığa yol açan olay vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.Kamyonetin arkasına takıldılarKağıthane Galata Deresi Caddesi’nde ise yaşları ufak iki çocuk, seyir halinde ilerleyen kamyonetin arkasında yolculuk yaptı. Sürücünün farkına varmadığı esnada kamyonetin arkasına tutunan çocuklar, dakikalarca tehlikeli yolculuğu sürdürdü. Çevredekileri hayrete düşüren olay başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
Bingöl 23 Nisan’da valilik makamına oturan Muhammed, “Bingöl’de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz” Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl’de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, makamını temsili olarak merkez İmam Hatip Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. Bu makamlara ileride bu çocukların oturacağını belirten Vali Usta, “Bugünlerde makamların temsili olarak çocuklarımıza devredilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bu makamlar, bu mevkiler ileride bu çocuklar olacak diye düşünüyorum. Bu anlamda bugün de valilik makamına temsili olarak valimiz sayın Muhammed Berke’ye teslim ediyoruz. İnşallah Muhammed büyüdüğü zaman, diğer arkadaşlarımız da büyüdüğü zaman bu makamlara oturacaklar” dedi. Makamda temsili kurum amirlerine talimatlar veren Muhammed Berke, bugünlük belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç’a, deprem bölgesi Bingöl’de çok katlı ve dayanıksız yapılarak izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Muhammed Berke, “İlimiz deprem bölgesi olduğu için 6,7 ve 8 katlı ile dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz, destek vermeyeceğiz. Bu konuda siz ne düşünüyoruz?” dedi. Bingöl Belediye başkanı olan Turgut Özal Okulu öğrencisi Azra Nur Koç ise, “Ben de aynı fikirdeyim, aynı şeyi düşünüyorum. 4 kattan fazla yapılmasını istemiyoruz” diyerek soruyu yanıtladı.