EKONOMİ - 22 Aralık 2016 Perşembe 10:08

Yabancı CEO’lar Türkiye için seferber

A
A
A
Yabancı CEO’lar Türkiye için seferber

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin CEO’ları, TİM’in birçok ülkede yayımlanacak tanıtım filminde rol alarak “bu ülkeye duydukları güveni” vurguladı.

Türkiye için sürdürülen karalama kampanyalarına en iyi cevabı, ülkemizde çalışan yabancı CEO’lar verecek. Ekonomi Bakanlığının öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen “Türkiye Hikâyeni Keşfet” kampanyasında; 17 şirketin yabancı CEO’su kamera önüne geçerek Türkiye’yi anlattı. Yeni yılla birlikte İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Birleşik Arap Emirliklerinde gösterilecek tanıtım filminde CEO’lar, Türkiye’ye duydukları güvenin altını çiziyor. Kampanyaya katılan ilk isimlerden biri de Philip Morris-Sabancı’nın İspanyol Genel Müdürü Enrique Jimenez... Ekonominin durumunu algı ve beklentilerin belirlediğini aktaran Jimenez “Biliyoruz ki, zor zamanlar geliyor ve geçiyor. Türkiye ekonomisi, dünyanın gördüğünden çok daha iyi durumda. Büyüme devam ediyor, cari açık hâlâ minimal düzeyde. Algı ve beklentileri iyi yönetmek gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışındaki paydaşlarımıza, Türkiye’ye neden inandığımızı anlatmak gibi bir görevimiz var” dedi. Bir grup gazeteci ile bir araya gelen Jimenez, Türkiye’nin zor dönemleri atlatma gücüne ve ekonomik geleceğine inandığını belirtti. TİM kampanyasının önemine vurgu yapan Jimenez, şu mesajları verdi:

- Türkiye, zor bir yıl geçiriyor. En son Beşiktaş ve Kayseri’de yaşanan olaylar düşünüldüğünde, kelimeler duyguları anlatmakta yetersiz kalıyor. Böyle zor zamanlarda uluslararası şirketlere daha büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum.
- Kampanyaya katılan ilk şirketlerdeniz. Çekimlerde bizzat yer aldım. Bizi hiç sınırlamadılar, hislerimizi dile getirmemize izin verdiler. Mutsuzluk ve korkunun bize engel olmasından yana değilim. Hepimiz ekonomiye katkı yapmaya devam etmeliyiz. Küçük bir katkı bile, toplamda büyük sonuçlar doğurabilir.
- Türkiye’de son 3 yılda 300 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. En büyük üretim tesisimiz burada. Sadece ürettiklerimizi değil, yeteneklilerimizi de ihraç ediyoruz. 100’ü aşkın profesyoneli ihraç ettik.

24 ülkede büyük kampanya
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından Ekonomi Bakanlığı’nın STK’larla başlattığı dev tanıtım atağında detaylar netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Discover your Turkey story!” (Türkiye Hikâyeni Keşfet) kampanyası çerçevesinde, 30 günde 24 ülke markaja alınacak. Aralarında Çin, Rusya, Fransa, İngiltere, Japonya, Almanya, Danimarka ve Latin Amerika’nın da olduğu bölgelerde, dünyanın dev firmalarının tepe yöneticileri Türkiye’yi anlatacak. Vodafone, Unilever, Ford Global, BNP Paribas, Sberbank, GE Global, Toyota, Hyundai, Novartis, Mercedes, Ford, Bosch gibi dev şirketlerin CEO’ları “Siz de Türkiye’ye gelin. Kendi hikâyenizi keşfedin” çağrısıyla demokrasi nöbetine omuz verecek.

Fikret Çengel - Türkiye gazetesi 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.