SPOR - 12 Temmuz 2018 Perşembe 13:15

Yağız Avcı Ege’de liderliğini sürdürmek istiyor

A
A
A
Yağız Avcı Ege’de liderliğini sürdürmek istiyor

2018 sezonu, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Ege Rallisi ile devam edecek. İzmir’de düzenlenecek rallide yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı birincilik arayacak.

Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, bu hafta sonu İzmir’de düzenlenecek. Sezon genelinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir heyecana sahne olacak rallide, şampiyona lideri Red Bull sporcusu Yağız Avcı da yarışacak. 5 kez Türkiye Şampiyonu, bir kez de Avrupa Ralli Şampiyonu Avcı, ilk iki yarışta elde ettiği avantajı korumak ve alacağı olası galibiyetle şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak istiyor. 

Co-pilot Onur Vatansever ile Ford MotorSport Türkiye takımı adına yarışan başarılı sporcu, sezonun ilk ayağı Rally Phrygia’da birinci olmuş, Akdeniz Rallisi’nde de ikinci sırayı almıştı. Avcı, genel klasmanda da 33.5 puanla ilk sırada bulunuyor. 

Avcı, geçtiğimiz sezon Ege Rallisi’ni üçüncü sırada bitirmişti. Tecrübeli isim 2016’da ise podyumun en üst basamağına çıkmayı başarmıştı. 

Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris’e geliyor 

2018 sezonu, Ege Rallisi’nin ardından 4-5 Ağustos’ta Yeşil Bursa Rallisi ile devam edecek. 15-16 Eylül tarihleri arasında ise Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı Marmaris’te yapılacak. Dünyaca ünlü pilotlar Türkiye’ye gelecek, nefesler tutulacak. 20-21 Ekim’de gerçekleştirilecek Kocaeli Rallisi’nin ardından sezon, 17-18 Kasım tarihleri arasındaki İstanbul Rallisi ile sona erecek.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Rektör Kızıltoprak: “Bizler şeffaf, adaletli, dürüst bir yönetimi ilke edindik” Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) akademik kadrosunu güçlendirmek için kadrosuna kattığı akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şeffaf, adaletli, dürüst bir yönetimi ilke edindiklerini ifade etti. Rektörlüğün Senato Odası’nda gerçekleşen toplantıya, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Arif Kolay, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Kuzucanlı ve göreve yeni başlayan akademisyenler katıldı. Akademisyenlerle gerçekleştirdiği buluşmada kendilerini yakından tanıma fırsatı bulan Rektör Kızıltoprak, akademisyenlerin araştırma alanları, akademik geçmişleri ve üniversiteye katkı sağlama potansiyelleri hakkında bilgi edindi. Toplantıda bir konuşma yapan Kızıltoprak,” Değerli hocalarım öncelikle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ailesine hepiniz hoş geldiniz. Büyük emekler harcadınız, zaman harcadınız, mesai sarf ettiniz ve onlarca aday arasından en başarılı olmayı başardınız ve ailemizin bir ferdi oldunuz. Sizleri kutluyorum. Değerli hocalarım bugün sizlerle burada tanışmak sizleri görmek ve sizlerin de bizi tanımanızı arzuluyorum. Bizler şeffaf, adaletli, dürüst bir yönetimi ilke edindik. Sizlerin her türlü sorununda sıkıntısında yanınızda olmak, size destek vermek için buradayız. Bir belki de bugün benim oturduğum yerde sizin içinizden birileri oturacak ve bu konuşmaları yapacak ve belki de diyecek ki ben de üniversiteye atandığımda rektörümüz de böyle bir konuşma yapmıştı. Kısacası arkadaşlar, iyi anılmak için biz doğruluğu ilke edindik. Arkadaşlar biz idareciyiz. İdareci en iyi idare edebilen demektir. Biz de bu yolda bu unvanla sizlere için elimizden geleni yapacağız. Yeni atanan arkadaşlarıma genç kardeşlerime tavsiyem bilime bir şeyler kazandırmak için çalışın. “Nasıl olsa atandım?” diye boş vermeyin. Unutmayın ki, gelecek nesillere bir nokta bırakabilen küçük de olsa bir ışık bırakabilen akademisyen başarılı akademisyendir” dedi. Yeni akademisyenler de, üniversite yönetimiyle bir araya gelerek kendilerini tanıtma ve üniversiteye katkı sağlama fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler. Toplantının son bölümünde yeni atanan akademisyenlerle bir araya gelmeyi önemsediğini ifade eden Rektör Kızıltoprak, bu ve benzeri toplantıların sık sık yapılacağını belirtti ve akademisyenlerin yapacağı çalışmalarda başarılar diledi
İstanbul Kartallı Çocuklar 23 Nisan’ı Mahalle Şenlikleriyle kutlayacak Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da Kartal’da büyük bir coşku ve bir dizi etkinlik programı ile kutlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler kortej yürüyüşü ile başlayıp, Kartal’ın farklı noktalarında düzenlenecek olan mahalle şenlikleri ile tüm gün sürecek. Kartallı çocuklar Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramın heyecanını doyasıya yaşayacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Kartal Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 12.00’da Neyzen Tevfik Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Kartal Meydanı’ndaki etkinlik ve atölyelerle devam edecek.Kartal’ın farklı noktalarında yapılacak olan etkinlikler saat 13.30-16.30 saatleri arasında; Kartal Meydanı, Yakacık Mahallesi-Bayram Demirkol Parkı, Karlıktepe Mahallesi-19 Mayıs Spor Parkı ve Uğur Mumcu Mahallesi-Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Mahalle Şenlikleri’nde; atölye etkinliklerinden palyaço ile sihirbaz gösterilerine, bubble showdan yarışmalara, uçurma-dans etkinliklerinden oyun alanları olmak üzere birçok sürpriz etkinlik Kartallı çocuklar için yapılacak. Çocuklara ayrıca etkinlikler boyunca patlamış mısır ve pamuk şeker ikramında bulunulacak. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramı kutlamak üzere tüm çocukları etkinliklere davet ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yılda Kartal’da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı Kartallı tüm çocuklarımızla birlikte kutlamak üzere Mahalle Şenliklerimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.