GÜNDEM - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 10:19

Yargıtay’ın kararı Güneş ailesini sevindirdi

A
A
A
Yargıtay’ın kararı Güneş ailesini sevindirdi

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dönemin bazı kamu görevlileri hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın Yargıtay tarafından bozulması, İHA Muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş’i sevindirdi.

Yazıcıoğlu’nu ile birlikte şehit düşen İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş Yargıtay’ın aldığı kararı değerlendirdi. Güneş kararın kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Biz bugün Yargıtay’ın kararı bozmasından dolayı çok memnunuz. Çünkü 9 yıldır süren bir hukuk mücadelemiz var. Daha önceden bu üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturmaya yer olmadığına dair biz çok kez kesin retler aldık. Tabi biz bu durumda aileler olarak, avukatlarımız ve Büyük Birlik Partisi genel başkanlığı dahilinde üst düzey görevliler hakkında Yüksek Yargı’ya çok nadir yapılan bir şey yaptık ve olağan üstü yargıya müracaat ettik. Tabi bunun sonucunda geçen sene 12 Nisan’da Adalet Bakanlığı Yargıtay 6’ıncı dairenin son ‘kovuşturmaya yer yoktur’ cevabına karşın Adalet Bakanlığı o dönem 9 kişi hakkında tekrar kamu yararının bozulması gerekir sebebiyle tekrar Yargıtay’a müracaatta bulunmuştuk. Tabi bu günde bunun sonucunu gördük. Biz gerçekten bu durumdan çok mutlu olduk ve çok sevindik. Gerek ben, gerek ailelerin hepsi sevindi. Çünkü 9 yıldır süren bir hukuk mücadelemiz var. Birçok kez zorluklarla karşılaştık. Ama son 1 yıldır bu çabalarımızın meyvelerini almaya başladık. Tabi şu anki bozulan karar biliyorsunuz daha önceden ana dosya da 100’ün üzerinde şüphelinin olduğu bir dosya da 20 kişi için takipsizlik kararı kalkmıştı. Bunu da biz ikinci etap olarak görüyoruz tabi bu da sevindirici bir şey bizim için. Burada da 9 kişi var şüpheli hakkında iddiaları olan, kusuru, ihmali olan kişiler var” dedi.

“KAZA DEĞİL SUİKAST”

Olayın kaza değil suikast olduğunu söyleyen Güneş, “Bu olay kesinlikle suikast ama tabi burada bu suikasta insanlar bilmeden bulaşmış olabilirler veya bilmeden bulaşmış olabilirler. Zaten DDK raporunda da şöyle geçmişti ağır kamu kusuru diye bir ibare geçmişti. Devletin çıkartmış olduğu bu söz üzerine de bizim söyleyecek çok bir sözümüz yok. Zaten biliyorsunuz o dönemde de basın tarafından süreç yakından takip edildiği için burada ağır kamu kusuru var. İhmale kasıtlı ve kusurlu kim varsa burada yargılanacak” dedi.

“HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Hukuk mücadelelerinin olay aydınlanana kadar devam edeceğini ifade eden Güneş, “Şu an biz tüm aileler olarak zaten dosyaların, müracaatların tüm ailelerin adına yapıldığı için dosyalara müdahiliz. Yeni bir süreç başlayacak bununla ilgili orada da tekrar dosyaya müdahiliz. Ben şunu söylemek istiyorum önümüzdeki günlerde de yeniden gelişmeler olacak. Bu ikinci aşamaydı. Biz inanıyoruz ki bunun daha ilerisi gelecek. Suçlular er ya da geç bu cezaları alacaklar. İlerleyen dönemlerde bunu sürecin nasıl işlediğini ve ne tür gelişmelerin olduğunu göreceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesi’nde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi.
Adana Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor Ramazan ayında Adanalılar iftarı büryan ile açarken, yanında 10 çeşit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor. Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek büryancısında yoğunluk yaşanırken büryan, mevsim, soğan, ezme, kaşık ve tablacı salatasının yanı sıra kaşarlı mantar, cacık, humus, pişmiş soğan, biber, domates, fındık lahmacun, fındık pide, çiğ köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor. Yanında 10 çeşit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor. “İnsanlar orucunu büryan ile açıyor” İhlas Haber Ajansı’na konuşan büryancı Cihangir Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Ramazan ayının gelmesiyle de insanlar orucunu büryan ile açıyor. Büryan iftarda hiç şişkinlik yapmıyor. Büryanın içerisinde yağı var ancak yanındaki mezeler de hep yeşillik” dedi. “Çok yoğunuz” Sosyal medya kullanımının büryana talebi arttırdığını vurgulayan Korkmaz, “İnsanlar sosyal medyadan gün içerisinde sürekli paylaşımlarımızı görüyor ve akşam iftar saatinde büryan yemek için geliyorlar. Çok ciddi bir yoğunluk var iftar saatinde. Herkese yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. “Hem göz hem de mide doyuyor” Ailesiyle birlikte büryan yemeye gelen Sinan Atlas, “Ailemizle birlikte bugün orucumuzu büryan ile açtık. Gerçekten çok güzel bir yemek. Masaya oturduğumuzda karnımızdan önce gözümüz doyuyor” diye konuştu.
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesinde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç, ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi. (MB-