MAGAZİN - 19 Mart 2020 Perşembe 16:30

YTB’den moral amaçlı 'Karsu' konseri

A
A
A
YTB’den moral amaçlı 'Karsu' konseri

Sanatçı Karsu, yeni tip korona virüs nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar için dijital piyano konseri vermeye hazırlanıyor.

Küresel ölçekte etkisi olan yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle tüm dünya alarm verdi. Dünyanın dört bir yanında Kovid-19’a karşı evlerinde kalan Türk vatandaşları, farklı aktivitelerle zaman geçiriyorlar. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bu çerçevede ‘Dünyadaki Türkler Evinizde’ mottosuyla düzenlenen dijital konserlerle dünyaca ünlü Türk sanatçıları vatandaşlarla buluşturuyor. Dünyaca ünlü Türk kökenli sanatçı Karsu, bu akşam Hollanda’dan yeni korana virüs salgını dolayısıyla Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde evinde dinlenen vatandaşlara piyano ziyafeti sunacak. Hollanda’da doğup büyüyen ve yaptığı özgün müzikle genç yaşta uluslararası üne kavuşan Türk sanatçının konseri YTB'nin YouTube kanalı üzerinden internetten canlı olarak yayınlanacak. Türkiye saati ile 21.00’de, Hollanda saati ile 19.00’da gerçekleşecek konser "https://youtube.com/yurtdisiturkler" linkinden izlenebilecek.

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ve karantina uygulanan ülkelerde bulunan Türk vatandaşları için moral niteliğinde olacak konserde Karsu, hayranlarının sevdiği parçaları piyano ile seslendirecek.

Hatay’dan Hollanda’ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak Hollanda’da doğup büyüyen piyanist ve besteci Karsu Dönmez, yaptığı özgün müzikle uluslararası üne kavuştu. Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Karsu köyünden 1970’li yıllarda Hollanda’ya göç eden bir ailenin kızı olan Karsu, Hatay'daki köylerinin ismini taşıyor. Karsu, verdiği konserlerde Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulunuyor.

Emin Kuvat - Mehmet Kalay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."