GÜNDEM - 04 Haziran 2020 Perşembe 09:22

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gümüşhane çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzeyinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 23
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 22
Diyarbakır:Az bulutlu 28

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Topaloğlu: “Herkes kendi evinin önünü süpürürse daha güzel bir görünüm ortaya çıkar” Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer sahil bandında yer alan otellerin yöneticileri ile bir araya gelerek otellerin çevre düzenlemeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Kemer Belediyesi’nde yapılan toplantıda, her yıl çok sayıda misafiri ağırlayan Kemer’deki sahil bandında yer alan otellerin çevre düzenlemeleri, bazı yerlerde kuruyan çimlerin yenilenmesi, aydınlatmalar, sulama sistemleri ve turizmcilerin istekleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer dünyanın göz bebeği. İlçemize gelen misafirlerimize Kemer’imizi en iyi şekilde göstermemiz ve tanıtmamız gerekiyor. Herkes kendi evinin önünü süpürürse daha güzel bir görünüm ortaya çıkar. Kemer Belediyesi olarak otellerimizle her zaman iş birliği içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Otellerimizin çevre düzenlemeleri konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Yürüyüş bandında yer alan aydınlatmaları yenileyeceğiz. Kemer’imizi, ilçemize gelen misafirlerimize ilçemizi daha renkli ve canlı göstermek için çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Turizmciler ise Kemer Belediyesi ile iş birliği içerisinde Kemer’e hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, verdiği desteklerden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi. Kemer Belediyesi’nde yapılan toplantıda, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Cansın Efir de yer aldı.
Elazığ Elazığ’da 21 çift, mutluluğa 24.04.2024’te ‘Evet’ dedi Özel tarih olan ’24.04.2024’te hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde yeni yaşamlarına ilk adımı atarken, 21 çiftin nikahı kıyıldı. Nikah tarihlerini 24.04.24 tarihine denk getirerek özel ve akılda kalıcı bir tarihte evlenmek isteyen çiftler Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde mutluluğa adım attı. Özel bir tarihte evlenmenin mutluluğunu yaşayan çiftler, akrabalarının ve arkadaşlarının huzurunda ’Evet’ dedi. Bu özel tarihte 21 çiftin nikahı kıyılırken, evlenmek için bu özel günü seçen mutlu çiftler, tarihin kendilerine şans getireceğine inandıklarını belirtti. Mutluluğa ilk adımlarını atan çiftlere, aileleri, yakınları ve arkadaşları eşlik etti. Bugünü ölümsüzleştirmek çiftler daha sonra aileleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Yoğun bir gün geçirdiklerini belirten Elazığ Belediyesi evlendirme memuru Özkan Demirel, “ Bugün tarih, 24.04.2024. Evlenmek isteyen çiftlerimizin tarihsel açıdan kendileri için anlam taşıyan bugünde evlendirme dairesine müracaat eden toplam 21 çiftimiz oldu. Bu 21 çiftimizin nikah törenleri gerçekleştirildi. Bizim buradan çiftlerimize tavsiyemiz sadece tarihsel olarak yaşamlarına bir gün olarak anlam katmaları değil bu anlamı tüm yaşantıları boyunca sürdürmeleri ve mutluluklarının devamı için karşılaşmış oldukları olaylar karşısında birbirlerine destek olmalarıdır. Bundan sonraki yaşantılarında kendilerine sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyoruz” dedi. Hayatlarını birleştiren Damat Muhammet Kaya ve Şilen Milis ise 24.04.2024 tarihini ortak kararla belirlediklerini ve mutluluğa ilk adımı attıkları için de sevinçli olduklarını dile getirdi.
İstanbul Küçükçekmece’de kuyumcu soygunu kamerada Küçükçekmece’de bir kuyumcu dükkanı, maskeli 3 şahıs tarafından soyuldu. Kuyumcunun havaya ateş amasıyla soygunculardan biri vatandaşlar, tarafından yakalandı. Şüphelilerin kaçması ve bir soyguncunun yakalanma anı kameraya yansıdı. Olay, saat 10.30 sıralarında Küçükçekmece Atatürk Mahallesindeki bir kuyumcuda yaşandı. Edinilen bilgiye göre kimliği henüz belirlenemeyen kar maskeli 3 kişi, kuyumcuya girerek altınları istedi. Vitrindeki altınları çuvalları alan şüpheliler iş yeri sahibi tarafından engellenmek isteyince soygunculardan biri silah kabzası ile kuyumcuyu başından yaraladı. Şüpheliler daha sonra kapının camını kırarak dışarı kaçtı. Kuyumcuların peşinden dışarı çıkan işyeri sahibi, silahıyla havaya ateş açtı. Şüphelilerden ikisi altınlar ile birlikte kayıplara karışırken, bir tanesi ise çevredeki esnaf tarafından yakalandı. Yakalanan zanlı, esnafa tarafından tekme tokat dövüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, yakalanan şüpheliyi gözaltına alarak karakola götürdü. Ardından olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından olay yerinde 2 adet boş kovan bulundu. Ekipler kaçan iki şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında Yaşanan kuyumcu soygunu, güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde dükkandan çıkan 3 zanlı kaçmaya çalışıyor. Bir tanesi vatandaşlar tarafından tekme tokat yakalanırken, diğer ikisi ise kaçıyor.
Ankara Bakan Tunç: "Aynı yolu izlerse eğer DEM Parti, o zaman aynı muameleyle karşılaşır" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti’ye "terörle aranıza mesafe koyun" çağrısında bulunarak, "Şu an devam eden davalar da var. Aynı yolu izlerse eğer DEM Parti, o zaman da aynı muameleyle karşılaşır. Demokratik siyaset yapın" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da katıldığı "Türkiye Yüzyılında Çocuk Hukuku" konulu panelin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’ye kapatma davası açılması çağrısıyla ilgili konuşan Bakan Tunç, Türkiye’de teröre ve şiddete geçit verilmeyeceğini belirterek, demokratik hukuk devletlerinde şiddet ve şiddeti teşvikin suç sayıldığını ifade etti. 40 yıla aşkın süredir Türkiye’nin terör belası ile mücadele ettiğini hatırlatan Bakan Tunç, demokratik siyaset yaptıklarını iddia eden partilerin terörle de arasına mesafe koyması gerektiğini kaydetti. "Millet size oyu terörü destekleyin diye vermiyor" Terörle arasına mesafe koyamayan partilerin geçmişte kapatıldığına işaret eden Bakan Tunç, "Böyle bir hukuki süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun. Terörü ve şiddeti reddedin. Demokratik siyasetinizi yapmak istiyorsanız özgürce siyasetinizi yapın. Millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor. Terörü desteklesin diye oy vermiyor" ifadelerini kullandı. "Devlet büyüklerine hakaret edilmesi kabul edilebilir değil" Terörü ve şiddeti destekleyen açıklamalarda bulunan partilere hiçbir hukuk devletinin müsaade etmeyeceğini dile getiren Bakan Tunç, "Yetkili makamlar devreye girer. Diyarbakır Sur’da gerçekleşen olay ile ilgili adli soruşturma başlatılmıştı. Devlet büyüklerine hakaret edilmesi kabul edilebilir değil. Soruşturma devam ediyor, buna benzer olaylar olmamalı" dedi. "Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın" Terörle irtibat ve iltisak nedeniyle partilere kapatılma davalarının her zaman açılabileceğini belirten Bakan Tunç, "Şu an devam eden davalar da var. Aynı yolu izlerse eğer DEM Parti, o zaman da aynı muameleyle de karşılaşır. Demokratik siyaset yapın. Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın" diye konuştu. DEM Parti’nin 78 belediyesi olduğunu söyleyen Bakan Tunç, teröre destek verilen uygulamalar ile karşılaşması noktasında gerekli soruşturmaların başlatılacağını belirterek, şunları kaydetti: "Eğer bu 78 belediye terörü destekleyen bir uygulama gerçekleştirirse eğer ne olacak? Anayasamızın 127’nci maddesi ile Belediyeler Kanunu’nun 45’inci maddesini okudunuz. Yasal mevzuat içerisinde terörü destekliyorsa belediye yönetimi, geçmişteki uygulamaları da gördük. Hiç kimse bir partinin kapatılmasını ister mi? Milletin kaynaklarını devlet düşmanlarına aktarma gayreti içerisinde olursanız -geçmişte oldu, bunların uygulamaları gerçekleşti- yine bunlar tekrar ederse verilen yetkiler kullanılır."