DÜNYA - 15 Ocak 2020 Çarşamba 18:39

Zelenskiy, Merkel ile telefonda görüştü

A
A
A
Zelenskiy, Merkel ile telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "İran'da yaşanan feci kaza sonrasında Almanya tarafından gördüğümüz desteğe çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İran'da düşürülen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağı başta olmak üzere Ukrayna üzerinden Rus gazının Avrupa'ya taşınması konusu, 9 Aralık 2019'da Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Normandiya Dörtlüsü formatındaki görüşmenin sonuçlarının ele alındığı aktarıldı.

Açıklamada, "İran'da yaşanan feci kaza sonrasında Almanya tarafından gördüğümüz desteğe çok teşekkür ediyoruz. Suçluların cezalandırılmasını, ölen vatandaşlarımızın ülkeye getirilmesi ve yakınlarına tazminat verilmesi konularını takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Almanya'ya, ülkemizin doğusundaki çatışmaların son bulması konusundaki çalışmalarımıza sağladığı katkıdan dolayı da teşekkür ederiz. Paris'teki görüşme sonrasında 76 esirimizi evlerine getirebildik. Hepsini getiremedik ama bu getirdiklerimiz için de teşekkür ederiz" denildi.

Öte yandan Zelenskiy, Donbas Bölgesi'ndeki ateşkesin başarılı olması ve silahların tamamen susması için Minsk görüşmelerinin önemine değinerek Kızıl Haç yetkililerinin Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerine alınmaması konusunda duyduğu endişelerini paylaştığı bildirildi.

Bekir Keskin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Soykan koltuğunu minik öğrencilere devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu öğrencileri Zümra Altun ve Hamit Tuna’ya devreden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Başta Gazze’deki çocuklarımız olmak üzere Dünya’daki tüm çocukların barış ve huzur içinde kutlamasını dilediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi. Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile geleneksel olarak düzenlenen programda başkanlık koltuğunu Atatürk İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Zümra Altun ve Hamit Tuna devretti. Başkan Soykan’dan koltuğu devralan Zümra Altun, Belediye Başkanı Bilal Soykan gibi kendisinin de belediye başkanı olarak yüzme kursları düzenleyeceğini ve mahallelere parklar yapacağını söyledi. Ülkenin çocuklarında ve gençlerine çok güvendiklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Onlar ülkemizin geleceği ve ülkemiz onların omuzlarında yükselecek. Bizim bütün gayret ve çabamız onlara güzel bir gelecek bırakabilmek. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin inşallah” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm Dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Başkan Soykan, “Başta Gazze’deki çocuklarımız olmak üzere Dünya’daki tüm çocukların barış ve huzur içinde kutlamasını dilediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.