ASAYİŞ - 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:29

Zuhal Olcay'a hapis cezası!

A
A
A
Zuhal Olcay'a hapis cezası!

İstinaf mahkemesi, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan Zuhal Olcay’ın cezasını arttırdı. Olcay’ı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak cezayı erteledi.

 İstinaf mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanatçı Zuhal Olcay’ın cezasını arttırdı. Olcay’ı “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak cezayı erteledi. 

Sanatçı Zuhal Olcay, 5 Ağustos 2016 tarihinde Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesince 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz eden Olcay, istinaf kanun yoluna başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’inci Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Zuhal Olcay katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı da salonda hazır bulundu. Sanık Zuhal Olcay savunmasında, “Bar ortamında çok kısa süreliğine ve fevren yapılmış bir harekettir. Hakaret kastıyla hareket etmedim. Hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum” dedi. Davayı karara bağlayan ceza dairesi, sanık Olcay hakkında Anadolu 46’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın kaldırılmasına karar verdi. Sanığı “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapse çarptıran daire, cezayı erteledi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."