GENEL - 27 Ağustos 2019 Salı 10:15

Çocuklar şifalı suda yüzerek serinliyorlar

A
A
A
Çocuklar şifalı suda yüzerek serinliyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesine bulunan şifalı suda çocuklar doyasıya yüzerek serinliyorlar.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesine bulunan şifalı suda çocuklar doyasıya yüzerek serinliyorlar.


Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi’nde bağlı ve İran’a sınır olan Akpınar köyü Beşevler mezrasındaki şifalı su, şifa bulmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor. Şifa arayanların yanı sıra köyün çocukları ise yoğun sıcaklıktan dolayı serinlemek şifalı su mekanları oldu. Yıllardır şifalı su olarak bilinen mekan, köyde yaşayan vatandaş bu suyun bölgenin turizmine kazandırmasını istiyorlar. Ertan Aktaş isimli çocuk; “Her gün arkadaşlarımla buraya geliyoruz. Havalar çok sıcak. Bizde fırsatı değerlendirmek için bu suda yüzerek serinliyoruz. Şifalı su olduğu için daha da güzel oluyor. Ama her şeye rağmen güzel ve temiz bir havada yaşıyoruz” dedi.


İsmail Aktaş çocuk ise; “Burası Beşevler köyü. Biz her zaman suya giriyoruz. Köyde sıcaklık fazla olduğu için bizde arkadaşlarla toplanıp gelip burada bulunan şifalı suda yüzüyoruz. Güzel bir keyif alıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.