GENEL - 16 Mayıs 2019 Perşembe 16:53

Gazeteci Yavuz Donat’tan HATSO’ya ziyaret

A
A
A
Gazeteci Yavuz Donat’tan HATSO’ya ziyaret

Hakkari’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş’ı makamında ziyaret etti.

Hakkari’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş’ı makamında ziyaret etti.


Hakkari’ye 3-4 yılda bir ziyarette bulunan Gazeteci Yavuz Donat, HATSO Başkanı Servet Taş’a yaptığı ziyarette, doğası ve tabiat güzellikleriyle kendisinde ayrı bir yeri olan Hakkari’ye vakit buldukça gelmek istediğini, Hakkari şehrinin kalkınması için geçmişte olduğu gibi şimdi de gazetelerdeki köşe yazılarında her zaman kaleme alacağını söyledi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Servet Taş ise, Gazeteci Donat’a Hakkari ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Hakkari’nin ekonomik ve sosyal başta olmak üzere genel sorunlarını Gazeteci Yavuz Donat’la paylaşan Taş, ileriki zamanlarda Donat’ı tekrar kentte görmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.