GENEL - 27 Mart 2021 Cumartesi 14:57

Yüksekova’da kitap kafe açıldı

A
A
A
Yüksekova’da kitap kafe açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Terslale Kitap Kafe’ törenle açıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Terslale Kitap Kafe’ törenle açıldı.


İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksekova Temsilciliği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile hizmet vermeye başlayan kafenin açılış törenine Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova Müftüsü Şakir Şahin, İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu Teşkilat Başkanı Ertuğrul Taşlı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Bir açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, “İnsan hepimizin bildiği gibi eşrefi mahlûkattır. Her şey onun üzerine inşa edilmiştir. Medeniyet insanın inşa edeceği bir şeydir. Hep beraber bir şeyler yaptığımız zaman bir anlam ifade ediyor. Zaten medeniyet dediğimiz şey birçok farklı kolun bir araya gelmesiyle olur. İnşallah bu sürecin devamında Yüksekova gibi en güzide şehirlerden birisi bir çölde bir vaha gibi hal alır. Türkiye’nin en yüksek oranda gençlerinin bulunduğu bir şehirde bulunuyoruz. Yüzde 70 üzerinde bir genç nüfus var. Bu genç nüfusun da bu gibi hayırlı işlere ihtiyacı var. Bilindiği üzere bizim de gençler için bir çalışmamız var. Hep beraber inşa ettik, hep beraber inşa edeceğiz. Haritayı inşallah hep beraber yeniden çizeriz ve bir şeyler ekleriz. Elbirliğiyle geleceği bizim gençlerimiz inşa edecek. Dünyanın neresinde olursa olsun sağına soluna bakmadan hep beraber koşacak bir nesil inşa edebilirsek dünyayı da kurtarmış oluruz. Derdimiz dünyayı kurtarmak değil ama koşuşturmak bizim işimiz” dedi.


İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu Teşkilat Başkanı Ertuğrul Taşlı ise İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin 50 yıllık bir hareket olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız, bu ülkenin gelişimi için gecelerini gündüzüne katarak çalışıyorlar. İnsan ve Medeniyet Hareketi de kendi alanında kendine biçmiş olduğu alanda sorumluluğunu bilerek hareket ediyor. Bugün Türkiye’nin 53 ilinde teşkilatlarımızı oluşturmuş ve 53 ilde aktif çalışmalar yürütüyoruz. Tek bir derdimiz bütün bunları yaparken sadece Rabbimizin rızasını kazanmayı umut ediyoruz. Gecesini gündüzüne katan bu ülkenin inşasında ve imarında bu ülkeyi geleceğe taşınmasında sorumluluk üstlenen kardeşlerden oluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.