GENEL - 30 Ekim 2020 Cuma 09:33

Hatay’da künefe ile mozaiği evlendirdiler

A
A
A
Hatay’da künefe ile mozaiği evlendirdiler

Tarih kokan gastronomi kenti Hatay’da, bir iş yerinin açılışında künefe ve mozaiğe temsili nikah töreni gerçekleşti.

Tarih kokan gastronomi kenti Hatay’da, bir iş yerinin açılışında künefe ve mozaiğe temsili nikah töreni gerçekleşti. Nikah töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Künefe ve mozaiğin kızı olursa tel kadayıf, oğlu olursa da taş kadayıf ismini verirler" diye espri yaptı.


Gastronomisinin yanı sıra tarihi yapıtlarıyla da bilinen Hatay’da, bir iş yerinin açılışı alışılmışın dışında bir konseptle gerçekleşti. Künefe kostümü giydirilen bir kadınla, mozaik kostümü giyen bir erkeğe temsili nikah merasimi yapıldı. Başkan Lütfü Savaş’ın kıydığı nikahta künefe fotoğraflı kıyafeti giyen gelin ile mozaik kıyafeti giyen damat davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Açılışta konuşan Başkan Savaş, künefe ve mozaiğin merkezi olan Hatay’dan nikahla mesaj gönderdiklerini belirtti. Savaş, Hatay’da son günlerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dünyaya mozaikleriyle, tatlılarıyla ve lezzetli yemekleriyle mesaj vermeye devam edeceklerini söyledi.


İş yeri sahibi Mustafa Karabayrak da mozaik ve künefenin Hatay’ın iki değeri olduğunu söyleyerek, bu ikisini bir çatı altında toplamaya karar verdiklerini belirtti. Karabayrak, "Açılışımızı bir düğün temasıyla yaparak dikkat çekmek istedik" dedi.


Açılış programı davetlilere yapılan künefe ikramı ve toplu fotoğraf çekimiyle birlikte son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.