GENEL - 13 Ocak 2020 Pazartesi 14:19

İdlib’ten Afrin’e göç eden sivillere gıda yardımı

A
A
A
İdlib’ten Afrin’e göç eden sivillere gıda yardımı

Saldırılar nedeniyle Suriye’nin İdlib ilinin güney kırsalından Afrin ilçesine göç eden sivillere insani yardım malzemesi dağıtıldı.

Saldırılar nedeniyle Suriye’nin İdlib ilinin güney kırsalından Afrin ilçesine göç eden sivillere insani yardım malzemesi dağıtıldı.


Suriye’nin İdlib ilinin güney kırsalına yönelik saldırılar nedeniyle 20 Aralık 2019’dan bu yana Afrin’e göç eden 2 bin aileye İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından gıda, hijyen paketi, sünger yatak, battaniye, soba ve yakacak gibi insani yardım malzemeleri ulaştırıldı.


Vakfın Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, savaş mağduru sivillerin yanlarında olmayı sürdürdüklerini söyledi.


Tahiroğlu, İdlib’in güneyinden göç eden sivillerin ihtiyaçlarını gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, ‘‘Kasım 2019’un başından bu yana yaklaşık 400 bin insan göç etmek zorunda kaldı. Bunların büyük bir kısmı İdlib’in kuzeyine gelirken Afrin ile Azez ve çevresindeki bölgelere de sığınanlar oldu. Göç eden tüm mağdur ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.