ÇEVRE - 10 Ekim 2021 Pazar 13:48

Kara Taşkuşu’nu görmek için Hatay’a akın ettiler

A
A
A
Kara Taşkuşu’nu görmek için Hatay’a akın ettiler

Hatay’ın Samandağ ilçesinde fotoğraflanan Kara Taşkuşu’nun ilk defa görülmesi heyecana yol açtı.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde fotoğraflanan Kara Taşkuşu’nun ilk defa görülmesi heyecana yol açtı. Çok sayıda kuş gözlemcisi, Kara Taşkuşu’nun fotoğraflamak için bölgeye akın etti. Gelen kuş gözlemcileri kuşun görüldüğü yerlere moloz döküldüğünü görünce şoka uğradılar.


Milleyha sulak alanında görülen ve kayıtlara giren Kara Taşkuşu ile, Türkiye’nin kuş türü listesindeki sayısı 492’a, Milleyha’da ise 287’ye çıktı.


Hakkari’den gelen kuş gözlemcisi Emrah Kayhan, "Kara Taşkuşu’nun Hatay’da görüldüğünü duyunca bin kilometrelik yolu göze alarak buraya geldik. Ama maalesef burada çöpler var. Dün burada çöp yokmuş. Bu üzücü gerçekten kuşu bulamadık hala arıyoruz. Burayı böyle beklemiyordum her yer çöp ve moloz dolu" diye konuştu.


Gaziantep’ten gelen kuş gözlemcisi Tuğçe Demirci ise Kara Taşkuşu’nu görmeye geldiğini belirterek, "Dün burada görüldü. Çevre hukuku ile ilgileniyorum bir yandan kuş gözlemiyle ilgileniyorum. Milleyha çok güzel bir yer ama bu alanın bu şekilde olması çok üzücü" dedi.


Ankara’dan gelen kuş gözlemcisi Ferit Başbuğ ise, "Bu yıl buraya dördüncü gelişimiz burası çok güzel. Kuş cenneti ama ne yazık ki her geldiğimiz zaman buraya daha fazla çöp ve daha fazla moloz ile karşılıyoruz. Gittiğimiz çoğu sulak alanda kuş gözlem kulesi mevcut ancak böyle bir yerde kuş gözlem kulesinin olmaması ayrı bir eksiklik" şeklinde konuştu.


Gaziantep’ten gelen kuş gözlemcisi Ünal Kurçak ise, "Burası çok güzel bir yer. Türkiye’nin en önemli yerlerinden bir tanesi ve her geldiğimde maalesef böyle kirlilik ile karşılaşıyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı gezip oy istiyor DÜZCE (İHA) – Düzce’de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp Balcı, seçmenlerle buluşuyor. Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikamet eden doğuştan cam kemik hastası Esat Balcı (30), hem yaşamın içinde olmak hem de engelleri ortadan kaldırmak için farkındalık çalışmalarına imza atıyor. Üniversite eğitimini de Düzce’de tamamlayan Balcı, Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Tekerlekli sandalyesiyle ilçede kapı kapı gezen Balcı, seçmenlerden oy istiyor. 5 yıl önce de muhtar olmak için aday olduğunu söyleyen Balcı, "Az bir oyla kaybettim, nasip olmadı. Bu seçimlerde Yeniden Refah Partisinin yönetiminde yer almıştım. Encümen olmaya da niyetim vardı. Yönetim takdir gösterdi ve 2. sıradan belediye meclis üyesi adayı olarak listeye girdim" dedi. Esat Balcı, ihtiyacı olan herkese el uzatacağını ifade ederek, "Ben 7’den 77’ye her insanla görüşen, 7 gün 24 saat sürekli irtibat halinde olan, başkan kadar ön planda olan bir insanım. İhtiyacı olanların her türlü sorunlarını çözeceğime inanıyorum. Engelli birey olduğunuzda açılmayacak kapı olmadığını biliyorum. İlçemde de çevrem, adaylığımın çok iyi olduğunu söylüyor. Bu ilçeye katabileceğim çok özel çalışmalarım olduğunu herkes biliyor. Bizde kazanmak için çalışıyoruz" diye konuştu.