GENEL - 27 Ağustos 2019 Salı 17:13

Samandağ’da drenaj kanalları temizleniyor

A
A
A
Samandağ’da drenaj kanalları temizleniyor

Samandağ Belediyesi tarafından Deniz Mahallesi ve Çiğdede Mahallesi’nde bulunan drenaj kanalında temizlik çalışmaları devam ediyor.

Samandağ Belediyesi tarafından Deniz Mahallesi ve Çiğdede Mahallesi’nde bulunan drenaj kanalında temizlik çalışmaları devam ediyor.


Samandağ’daki drenaj kanallarının temizlik çalışmaları Samandağ Belediyesi’nin girişimleri ile Samandağ Belediyesi ve DSİ işbirliği ile sürdürülüyor. Yaklaşık 3 yıldır kepçe girmemiş ve sivrisinek üreme alanı haline gelmiş olan drenaj kanallarında kötü koku ve çevre kirliliğinin giderilmesini amaçlayan temizlik çalışması aralıksız sürüyor.


Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, çalışmaların kalıcı olabilmesi için vatandaşlara da görev düştüğüne ve kanallara evsel atık ve çöp atılmaması gerektiğini söyledi.


Yıllardır temizlenmeyen, sivrisinek, çeşitli haşere ve sürüngenlerin üreme alanı haline gelen drenaj kanallarının sorumluluk alanları dışında olmasına rağmen 3 ay önce başlatılan temizlik çalışmalarında önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Eryılmaz, “Kanalın içinde ve kenarlarında oluşan kamış ve dikenli bitkilerin bir kısım temizliği bitti. Balçık alma ve ıslah çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricam bu kanalların temiz kalmasında gereken hassasiyetin gösterilmesidir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını önemle rica ediyorum. Çünkü Samandağ bizim, bizim olanı hep birlikte koruyalım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."