SPOR - 09 Temmuz 2019 Salı 16:31

Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın: "Aba Güreşi’ne hizmet için ormanda tesis inşa ediyoruz"

A
A
A
Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın: "Aba Güreşi’ne hizmet için ormanda tesis inşa ediyoruz"

Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın, 25 Ağustos Pazar günü Yayladağ’da yapacakları Yayladağ Aba Güreşi Festivali için orman içerisinde hiçbir ağacı kesmeden spor tesisi inşa ettiklerini söyledi.

Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın, 25 Ağustos Pazar günü Yayladağ’da yapacakları Yayladağ Aba Güreşi Festivali için orman içerisinde hiçbir ağacı kesmeden spor tesisi inşa ettiklerini söyledi.


Yayladağ Aba Güreşi Festivali hazırlıkları sürerken, Yayladağ Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Prof. Dr İbrahim Öztek, Yayladağ’da inşa edilen Aba Güreşi tesisi ve festival hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın, ilçelerinin Aba Güreşi açısından önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Yayladağı, anavatanın aba güreşi konusunda en önemli parçalarından biri. Geçmişte Hatay’da yetişen başpehlivanların yüzde 90’ı Yayladağı’nda yetişmiş. Aba güreşine hizmet etmişler. Aba güreşine hizmet için komşumuz Suriye’ye 400 metre mesafede olan Devrent alanı dediğimiz yerde orman içerisinde tesis inşa ediyoruz. Bu alanın Suriye ile dostluk ve kardeşliğin pekişmesi konusunda önem taşıyacağı tüm vatandaşlarımızın malumudur. Hem ülke turizmine, hem de ülkeler arası dostluğa katkı sağlayacağı nettir" şeklinde konuştu.



"Tesisimizi 24 Ağustos’ta açacağız"


Başkan Sayın, orman içerisinde Aba Güreşi Festivali için yaptıkları tesisi 24 Ağustos Cumartesi günü açacaklarını aktararak, "Aşağı yukarı 5 bin metrekare alana inşa edilmekte. 24 Ağustos Cumartesi günü aba güreşleri eşliğinde bu sahayı halkımızın huzuruna açmış olacağız. Hakemlerimiz sporcularımız soyunma odalarına girdiklerinde ağacın gölgesinde hem kıyafet giyip hem de doğayı koklayacaklar. Şu anda tüm ağaçlarımızı kesmeden koruyoruz. 24 yöresel ürün reyonu 100 kişilik toplantı salonu, engelli tuvaleti ve aynı zamanda sağlık ekibi basın mensubu hakemler de ayrı ağaç gölgesinde olacak. Hem tamamı ağaç gölgesinde sporu doya doya seyredecekler hem de doğanın içerisinden ayrılmamış olacaklar. Unutamayacakları bir aba güreşi festivaline 25 Ağustos günü seyirci ve sporcularımız davet ediyorum. İbrahim Öztek hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesisin açılışında kurdeleyi birlikte keseceğiz. Bu tesis, etrafındaki 20 bin metre kare alanda bulunan mesire alanı ve Yayladağı’na özgü kahvaltı dünyasıyla pekişecek. Çok amaçlı spor sahası da hizmet verecek. 25 Ağustostaki festivali tüm Türkiye’ye duyurmak istiyorum. Türkiye’nin her yerinde yaşayan herkesi davet ediyorum" açıklamasını yaptı.



Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek: "Hiçbir ağaca zarar verilmeden yapılması takdire şayandır"


Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ise, tesisin inşa edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu aktararak, şu ifadelere yer verdi:


"Bir spor adamının bir belediye başkanının bir doğa sever insanın bu kadar güzel ve hiçbir ağaca zarar vermeden yüzlerce çam ağacını muhafaza ederek burayı oluşturması takdire şayandır. Ne kadar övgüde bulunsak azdır. Burada 20-25 tane ayrıca yörenin ürünlerini satabilecekleri odalar, konferans salonu, toplantı salonları olduğu gibi bu odalara bölgenin başpehlivanlarının isimlerini yazma düşüncesi son derece güzel bir fikirdir. Şu gördüğünüz manzara karşısında şaşırıyoruz. Bu kadar büyük doğa sevgisi anca bu şekilde sergilenebilir. Hiçbir ağaca dokunmadan 5 bin kişilik bir spor tesisi yapmasından dolayı mutlu oldum. Sizin bu aba güreşine verdiğiniz emekler burada yetişen sporcuların da gelecekte Türkiye ve dünyada söz sahibi olacak sporcular yetişeceğine olan inancım sonsuzdur."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Afetzede vatandaş, yeni yuvasının anahtarını teslim almanın mutluluğunu yaşıyor Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan afetzede Osman Kara, TOKİ tarafından inşaa edilen yeni yuvasının anahtarını almanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da afetin yaraları soruluyor. Kentin dört bir yanında TOKİ tarafından inşa edilen binalar her geçen gün yükseliyor. Payas ilçesinde de 1. ve 2. Etap deprem konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. Payas ilçesi Sincan Mahallesi’nde yaşayan Osman Kara’nın da evi depremde ağır hasar almış ve yıkılmıştı. Kara, ilçede bulunan TOKİ’lerde kuradan çıkan konutu için ön sözleşmeyi imzalayarak, yuvasının anahtarını aldı. Yeni yuvası için teşekkürlerini dile getiren Osman Kara, “6 şubat depreminde işte ev yıkılanlardan biriyiz, Allah milletimize o depremi bir daha yaşatmasın. Şuan var ya gerçekten, kendimi tutamıyorum yani o an hatırladıkça üzülüyorum. Öyle bir şey oldu ki yani daha şu yaşıma kadar böyle bir şey hiç görmedim. Yani depremi gördüm ama bu bir başkaydı yani. Allah kısmet ederse işte evimizi hazırladığımız zaman taşınacağız. Bu bir nimettir yani ben görmedim böyle devletin ev verdiğini, Allah razı olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin Rabb’im, yani hepimize, gerçekten yani bu büyük bir nimettir. Allah razı olsun, yapanlardan edenlerden ve teşvik edenlerden. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden rabbim razı olsun” dedi.
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşüm desteği artırılmalı” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm desteğinin artırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon TL vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini ve evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek?” diye sordu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapmak isteyen depremzedelere verdiği 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi desteğinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem 11 ili etkiledi ancak Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ı daha derinden etkiledi. Ayağa kalkma mücadelesi veren şehirlerimiz için bugüne kadar verilen desteler için devletimize müteşekkiriz ancak yeterli değil. Yerinde dönüşüm için verilen 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi, yani toplam 1,5 milyon TL’lik destek yeterli değil. Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini, evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek. Üstelik enflasyonist bir zeminde bu destek her geçen gün eriyor. İnşaat maliyetleri ortada, seçimden sonra doların yükseleceği yönünde spekülasyonlar var. Buna bağlı olarak inşaat malzemesinde yine bir artış olacaktır. Dolayısıyla 1,5 milyon TL desteğin yetersiz kaldığını ve günümüz maliyetlerine göre yeniden belirlenmesinin şart olduğunu bir kez daha yineliyoruz” dedi.