GENEL - 15 Ekim 2018 Pazartesi 11:02

Asimder Başkanı Gülbey: “Ermenistan Türk toprak adlarını ticarette kullanıyor”

A
A
A
Asimder Başkanı Gülbey: “Ermenistan Türk toprak adlarını ticarette kullanıyor”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın Türkiye sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı, Akdamar adası ve Ani harabelerini konyaklarının isminde veya çeşitli gıda ürünlerinin üzerinde kullanarak resmen Türkiye topraklarında gözü olduğunu gösterdiğini söyledi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın Türkiye sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı, Akdamar adası ve Ani harabelerini konyaklarının isminde veya çeşitli gıda ürünlerinin üzerinde kullanarak resmen Türkiye topraklarında gözü olduğunu gösterdiğini söyledi.


Ermenistan devletinin anayasasının bağımsızlık bildirgesinin 11. Maddesinde Türkiye sınırlarını tanımadığı belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenistan devleti ve Ermeni lobisi faşist düşüncelerini yıllardır Türkiye üzerinde uygulamak için psikolojik mücadele vermektedir. Bunlardan da bazıları ürettikleri konyak şişelerin üzerine Van Edremit’teki Akdamar adasının ve Kars Ani Harabelerinin isimlerini yazmaları gelmektedir. En son olarak ise Rusya’nın Moskova Sheremetyevo havalimanında Ermenistan devleti tarafından açılan konyak şişelerin tanıtım standındaki şişelerin üzerinde Ağrı dağının fotoğrafı ve ismi de sözde Ararat yazılmıştır. Şişelerin üstünde ayrıca Van Akdamar adası ile Kars Ani harabeleri ismi de yer almaktadır. Bir devletin ürettiği ürünlerin üzerine sanki kendi topraklarıymış gibi komşu ülkenin sınırları içerisinde bulunan dağ ve tarihi mekanların isimleri ile fotoğraflarının yer alması o devletle düşmanlık güdülmesi manasına gelmektedir. Böyle davranmaya devam eden Ermenistan’la dostluk yapmak ve sınır kapıların açmak mümkün değildir” dedi.


Van Valisi Murat Zorluoğlu Akdamar adasına davet çağrısı yaptığı Ermeni cemaati ile tüm dünya Ermenilerinin zihniyetlerinin 1915 yılında neydiyse 2018 yılında da aynı olduğunu unutmamasını söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Bizler yıllardır Ermeni lobisinin faşist düşünceleriyle ve onların desteklediği terör örgütleriyle mücadele etmekle geçirdik. Van’ı Ermenistan’a çevirdiler dediğimiz de bizleri kınayanlar bugün bize hak vermektedirler. Rusya’nın Moskova Sheremetyevo havaalanında Ermenistan devletinin konyak şişelerine Akdamar yazma zihniyetiyle Van Akdamar adasında dini ayin yapanların aynı olduğunu yaptığımız açıklamalarımızla Van Valisi Murat Zorluoğlu ile diğer yetkililere duyurmaya çalıştık. Akdamar adasındaki ayin bir dini ayin değil artık siyasi bir ayin olmuştur. Ermenistan ve sözde Karabağ bayraklarıyla Ermeni gruplarının ayine gelmeleri bu ayinin siyasi olduğunu ortaya koymuştur. Rusya Moskova Sheremetyevo havaalanındaki stanttan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının gerekli uyarıyı Ermenistan devlet yetkililerine yapmalarını ASİMDER Genel merkezi olarak talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 4 bölüm daha akredite edildi Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitim modelini benimsemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin karşılığını almaya devam ediyor. Bu kapsamda verdiği eğitimin kalitesi bağımsız kurullarca tescillenen Atatürk Üniversitesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, İktisat, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri akredite edilerek önemli bir başarı elde etti. Yapmış olduğu değişim ve dönüşüm yapılanması ile Araştırma Üniversitesi statüsü kazanan Atatürk Üniversitesinde gerek verdiği eğitimin tamamı gerekse program bazlı akreditasyon süreçleri de olumlu şekilde ilerliyor. Programları akredite olan üniversiteler sıralamasında Türkiye’deki toplam 208 üniversite arasında birinci sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesi, 129 devlet üniversitesi, 23 araştırma üniversitesi ve 53 kurumsal akreditasyon alan üniversite arasında toplamda 55 programı akredite olan Atatürk Üniversitesi, en fazla programı akredite olan üniversite olarak adını zirveye yazdırmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 programın daha akredite olmasıyla birlikte bu sayı 59’a ulaştı. Rektör Çomaklı: “Tercih yapılırken akredite olan bölümlere öncelik veriliyor” 27 programın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğünün araştırmaları ve çalışmaları sonucunda Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarı çıtasını da her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını ifade etti. Akreditasyon sürecinin fakülte ve bölümler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Üniversite bölümlerinin akredite edilmesi, eğitim kalitesinin güvence altına alınması ve uluslararası tanınırlığın artırılması için önem taşıyor. Akredite bir bölüm, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunarken, mezunların iş bulma şansını da artırıyor. İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile onlara rehberlik eden Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyor, bizimle birlikte üniversitemizin başarısı için gayret gösteren tüm mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
İstanbul Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. İş birliği kapsamında 18-24 yaş arası gençler dünya çapında rekabetçi ve etki düzeyi yüksek liderler olmaya dönük eğitimler alacak. Teknik eğitim ve mentorluk oturumlarının yer aldığı üç haftalık program, 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış uzmanlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Programın bir parçası olarak sunulacak mentorluk bölümünde ise sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. 20’si kız, 20’si erkek olmak üzere seçilen 40 öğrenci ‘Küresel Beceriler Programı’na katılacak. Katılımcılara Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda sağlanacak asenkron eğitimlerin yanı sıra, küresel gençlik platformlarında yer alma fırsatları da sunulacak. Program, coğrafi avantajlardan bağımsız olarak her genç için kapsayıcı eğitim fırsatları oluşturma nihai hedefiyle, tüm katılımcıların küresel işgücü piyasasında rekabet avantajı kazanmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için titizlikle tasarlandı. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ üzerinden başvuru yapabilecek.