GENEL - 04 Şubat 2020 Salı 09:43

ASİMDER’den Aras’a ziyaret

A
A
A
ASİMDER’den Aras’a ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Türkiye temsilcisi Göksel Gülbey, Iğdırlı işadamı Ergün Aras’ı ziyaret etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Türkiye temsilcisi Göksel Gülbey, Iğdırlı işadamı Ergün Aras’ı ziyaret etti.


Iğdır’da konut ve emlak üzerine yatırımlar yapan İş adamı Ergün Aras’ı ziyaret eden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Iğdır 1992 yılında il olmuş ve beklenmedik bir şekilde gelişme göstermiştir. Bu gelişmenin temelinde Nahcıvan Özerk Cumhuriyetine açılan Dilucu sınır kapımız ve Iğdır’ımızın yeni il olmasıdır. Sizin gibi yatırımcı iş adamlarımızın şehrimizin ekonomisine büyük katkısı bulunmaktadır. Bu bölgede Ermeni devletinin ve diasporasının sözde Batı Ermenistan hayalleri bulunmaktadır. İş adamlarımızın yaptığı yatırımlarla bölgedeki göçün önüne geçilmektedir. Biz ASİMDER Genel Merkezi olarak sizin gibi yatırımcı iş adamlarımıza yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.


Iğdırlı İş adamı Ergün Aras ise, “ASİMDER’in faaliyetlerini gerek yerel gerekse ulusal basından takip etmekteyiz. Uluslararası arenada devlet politikamız olan sözde Ermeni soykırımı konusunda göstermiş olduğunuz çalışmalar bizleri gururlandırmaktadır. Biz yatırımcılar ülkemizin ve özelde de şehrimizin aşığıyız. Bırakın terk edip gitmeyi şehrimizin güzelleşmesi ve iş konusunda elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Bu ince nazik ziyaretinizden dolayı ASİMDER ailesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doğu’nun muzu ‘Işkın’ tezgahlarda yerini aldı Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğu’nun muzu diye adlandırılan ’ışkın’, Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Elazığ’ın Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ‘ışkın’ 150 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Türkiye’de özellikle Elazığ’ın yanı sıra, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor. Dağ muzu olarak bilinen ışkının Elazığ çevresinden geldiğini belirten satıcı Fuat Nazik, ’’Alacakaya ve Guleman çevresinden geliyor bizde burada satışını gerçekleştiriyoruz. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da burada satmamıza izin veriyor. Batı’da özellikle Alanya’da muz çıkar bizim burada ise muz budur. Doğu’da ışkın olarak geçer. Elazığ’a en son Tunceli’nin Ovacık ilçesinden gelir. Oranın ışkını en güzelidir. Şeker hastalığına, astım hastalığına ve bağırsak hastası olanlar bunu yediği zaman Allah’ın izniyle şifasını bulurlar. Vatandaşların çok büyük bir ilgisi var. Geçen sene ışkın olmamıştı fakat bu yıl çok fazla var. Işkın 2 ay boyunca var ondan sonra bitiyor. Daha arasan da bulamazsın. Fiyatı bu sene 150 liradan satılıyor’’ dedi.