GENEL - 08 Şubat 2019 Cuma 11:21

Başkan Gülbey Müftü Tekin’i ziyaret etti

A
A
A
Başkan Gülbey Müftü Tekin’i ziyaret etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, 22 Şubat 2019 Cuma günü Azerbaycan Hocalı şehitlerini anma programı yapacaklarını belirterek, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin’i makamında ziyaret etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, 22 Şubat 2019 Cuma günü Azerbaycan Hocalı şehitlerini anma programı yapacaklarını belirterek, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin’i makamında ziyaret etti. ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, 1992 yılında Ermeni devleti tarafından işgal edilen ve 613 sivilin katledildiği Azerbaycan vatandaşları için yapacakları anma programı hakkında bilgi verdi.


ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “26 Şubat 1992 yılında Ermeniler tarafından Azerbaycan Karabağ bölgesinde Hocalı kasabasında 613 Azerbaycanlı kardeşimizi katlettiler. Bu katliamın yıl dönümünde ASİMDER Genel Merkezinin genel sekreterliğini yaptığı Iğdır’da faaliyet gösteren 70 sivil toplum kuruluşları platformunun Merkezinin sekretaryalığını yaptığı ve Iğdır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği programa İl Müftülüğü olarak katılım sağlanması ve destek olunması konusunda yardımınıza ihtiyacımız bulunmaktadır. Dünya kamuoyu önünde gerçekleşen bu insanlık dışı vahşete sessiz kalınmasını halen anlamış değiliz. Camilerimizde Müslüman Azerbaycanlı kardeşlerimize yapılan bu katliam anlatılmalı ve kuranlar okutulmalıdır. Iğdırlı STK’lar olarak 22 Şubat 2019 Cuma namazı sonrası Iğdır Belediyesi meydanında soykırım çadırı açarak temsili Hocalı katliamını canlandıran sokak tiyatrosu oyunu sergilenecek. Aynı gün saat 17:00’de ise Iğdır Devlet Hastanesi önünden Ermeni çetelerinin katlettiği Müslüman Türklere ait anıt ve müzesine (Kılıçlara) kadar ‘Hocalı Şehitleri’ için yürüyüş yapılacaktır. Bu programın halkımıza duyurulması için camilerimizde ki hocalarımız destek olmalıdır. Hocalı yetim çocuğun dediği gibi ‘İnsanlık Nerede’ bizde bu programla burada diyelim” dedi.


Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin ise, “ASİMDER Genel Merkezinin ziyareti şahsımı çok mutlu etmiştir. Ermeniler tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimiz sadece Azerbaycan’ın değil tüm İslam aleminin şehitleridirler. Camilerimizde şehitlerimiz için her seferinde dualarımızı eksik etmiyoruz. 22 Şubat 2019 tarihinde sivil toplum kuruluşlarının yapacağı anma programına sonuna kadar Valiliğimizin vereceği izinler dahilinde elimizden gelen desteği vereceğiz. Ayrıca tüm sivil toplum kuruluşlarıyla da toplantı yapmak isteriz” şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin’e Türk-Azerbaycan bayrakları ile dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ve Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamları içeren tarihi kitapları hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."