EKONOMİ - 22 Haziran 2021 Salı 17:26

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den yem fiyatlarına ilişkin açıklama

A
A
A
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den yem fiyatlarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Iğdır’da büyükbaş hayvan üretim tesisini ziyareti sırasında yem fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Iğdır’da büyükbaş hayvan üretim tesisini ziyareti sırasında yem fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


İncelemelerde bulunmak üzere Iğdır’a gelen ve burada Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nün açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ardından Iğdır merkeze bağlı Akyumak Köyü’nü de ziyaret etti. Akyumak köyünde devletten aldığı destekle süt ve büyükbaş hayvan üretim tesisi kuran Hükümdar Arat’a ait tesisi de ziyaret eden Bakan Pakdemirli daha sonra tesisin içini gezdi. Tesiste gazetecilere açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yem fiyatlarına müdahale edeceklerinin sinyalini verdi.


‘Besicimiz, daha düşük maliyetlerle yemini üretecek ve yem girdisi sağlayabilecek’


TMO üzerinden besici ve üreticilere aylık 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettiklerini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:


“81 ilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bugün de yurdun en doğusunda Iğdır ilimizdeyiz. Iğdır’da sabahtan güzel bir hizmetin imzasını attık. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün açılışını yaptık. Şimdi de Hükümdar Arat kardeşimizin süt ve besi çiftliğindeyiz. Buradan 100 civarında hayvanı var Hükümdar beyin. Hatırlatma babında söylüyorum yakın zamanda Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden hem besicimize hem de üreticimize ayda 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettik. Bunun sonucunda besicimiz ve üreticimiz daha düşük maliyetlerle yem üretimi yapabilecek ve yem girdisi sağlayabilecek. Bunu zaten geçen sene arpa boyutunda, mısır boyutunda da başlatmıştık. Besicilerimize 90 gün vadeli mal veriyorduk şimdi bu sene besicilerimizin yanında yem üreticilerimize ve yem sanayicilerimize de vermeye başlayacağız ki torba yem kullanan besicimiz ve üreticimiz bu imkanlardan faydalanabilecek. Bildiğiniz gibi mısır ve arpa aşağı yukarı yem rasyonlarında işin yarıya yakınını oluşturduğu için önümüzdeki hasat dönemine kadar besicimizin, üreticimizin yanında olacak projeyi başlattık. Bunun hem süt hem de karkas et maliyetlerini olumlu etkileyeceğine inanıyorum.”


Bakan Pakdemirli, ziyaret sonrası besi çiftliğinden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.