SAĞLIK - 31 Ağustos 2021 Salı 09:31

Tuzluca ’Tuz Terapi Merkezi’ yoğun ilgi görüyor

A
A
A
Tuzluca ’Tuz Terapi Merkezi’ yoğun ilgi görüyor

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yer alan önceleri Türkiye’nin önemli sofralık, sanayi ve karla mücadelede kullanılan kaya tuzu ihtiyacını karşılayan şimdi ise önemli sağlık merkezi olan tuz mağaraları ve Tuz Terapi Merkezi, yoğun ilgi görüyor.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yer alan önceleri Türkiye’nin önemli sofralık, sanayi ve karla mücadelede kullanılan kaya tuzu ihtiyacını karşılayan şimdi ise önemli sağlık merkezi olan tuz mağaraları ve Tuz Terapi Merkezi, yoğun ilgi görüyor.


Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde sağlık turizmine kazandırılması için başlatılan Tuz Terapi Merkezi yaklaşık iki buçuk ay önce hizmete açılmıştı. Iğdır Valiliği öncülüğünde Iğdır Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Tuzluca Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışma ile hizmete açılan Tuz Terapi Merkezi vatandaşların da uğrak yeri olmaya başladı.


Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği kabul edilen tuz mağaraları solunum yolu rahatsızlıkları olan vatandaşların da yoğun ilgisini görüyor. Ağrı’dan arkadaşları ile Tuz Terapi Merkezini görmeye gelen Selçuk Altay, mağarayı beğendiğini belirterek, “Ben burayı internetten sosyal medya sayesinde keşfettim. Gerçekten görülmesi gereken güzel bir yer. Herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyorum” dedi.


Mağara’da oluşan soğuk hava ise dışarının sıcağından bunalan kişilere büyük bir avantaj sağlıyor. Yapılan altyapı, ışıklandırma, çevre düzenlemesi ile güzel bir görüntü alan merkez yakın zamanda kafeterya hizmeti, sosyal alanlar ile çocuk oyun parklarının yanı sıra bir de konferans salonu içinde barındırmış olacak.


Tuz Terapi Merkezi yaklaşık olarak 22 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Ayrıca merkez, 8 bireysel tuz terapi odası, 1 toplu terapi odası da barındırıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.