POLİTİKA - 02 Şubat 2020 Pazar 16:27

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir:

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, "Sizin de sivil toplum tecrübeniz, dünyaya bakışınız, meseleleri değerlendirişiniz ve vizyonunuzun Isparta’mıza çok artı katma değer katacağına yürekten inanıyorum. Başarılar diliyorum, gönülden tebrik ediyorum. 9 ayda yakaladığınız ivme de son derece önemli. İnanıyorum ki, bu 5 senenin sonunda hemşehrilerimiz ‘Evet, biz doğru adrese, doğru isimlere emanet etmişiz’ diyecekler. Bir kere daha AK Parti’nin bayrağını burada dalgalandırmaya devam edeceğiz. Belediyecilik AK Parti siyasetinin kalbi" dedi.



AK Parti Isparta İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Isparta’ya gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve beraberindeki heyet toplantının ardından, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Antalya Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Köse, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve çok sayıda parti temsilcisi eşlik etti.



Başdeğirmen: “Aldığımız görevin sorumluluğunun bilincindeyiz”


Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediyesini 31 Mart itibariyle devraldıklarını söyledi. Başdeğirmen, “Aldığımız görevin sorumluluğunun bilincindeyiz. Bunun ne kadar kutsal bir görev olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler var. Allah’a şükürler olsun ki, 10 aylık bir süre geçmesine rağmen verdiğimiz sözlerin yüzde 80’ine yakınını başlattık, devam ediyoruz, projelerini tamamlamış durumdayız, bitirmiş olduklarımız var. Bu anlamda sizlere, milletvekillerimize, Ankara’dan bizlere destek veren tüm bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Isparta’mızda eksik olan ve biz geldikten sonra fark edilen o kadar çok hizmetler ortaya çıktı ki, vatandaşlarımız bunları bizlere söyleyerek değerlendiriyorlar. Burada en güzel hizmetleri yaparak AK Partimizin ismini bu gönderde devamlı tutmak amacımız. Bu inançla meclis üyelerimizle beraber, tüm ekibimizle, teşkilatımızla beraber Isparta’mızdaki yapılması gereken bütün çalışmaları en güzel şekilde yapıyoruz. Vermiş olduğumuz sözlerin yerine gelmesi vatandaşlarımız tarafından çok olumlu karşılanıyor. Sadece verdiğimiz sözler değil, bunların yeterli olmadığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın manifestosunda yazan neler yapmamız gerektiğini aynı şekilde uygulayarak günlerimizi daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Çok şükür başarıyoruz. Sayın başkanım öncelikle vermiş olduğunuz bu desteklere çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da Isparta’mızdan çok saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.



Kandemir: “İnanıyorum ki, bu 5 senenin sonunda hemşehrilerimiz ‘Evet, biz doğru adrese, doğru isimlere emanet etmişiz’ diyecekler”


Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i yürekten tebrik ettiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de, “İnanıyorum ki, sizin enerjiniz, ufkunuz, birikiminiz, meclis üyesi ekibimizde son derece kaliteli arkadaşlarımız. Bu işi bilen, seven arkadaşlarımız. Sizin de sivil toplum tecrübeniz, dünyaya bakışınız, meseleleri değerlendirişiniz ve vizyonunuzun Isparta’mıza çok artı katma değer katacağına yürekten inanıyorum. Başarılar diliyorum, gönülden tebrik ediyorum. 9 ayda yakaladığınız ivme de son derece önemli. İnanıyorum ki, bu 5 senenin sonunda hemşehrilerimiz ‘Evet, biz doğru adrese, doğru isimlere emanet etmişiz’ diyecekler. Bir kere daha AK Parti’nin bayrağını burada dalgalandırmaya devam edeceğiz. Belediyecilik AK Parti siyasetinin kalbi. Belki çok mevki, makam önemli, kıymetli ama torunlarımıza kadar bizim isimlerimizi miras olarak bırakacağımız eğer iyi yaparsak hayırla yad edileceğimiz, eksik bırakırsak torunlarımızdan hesap sorulacak esas mevkiler yerel yönetimler, belediye başkanlıkları. Okula giden torununuza 20 sene sonra ‘senin dedenin şöyle bir eseri vardı’ deyip insanlar taltif edebilir, ya da ‘şöyle bir şeyi eksik bırakmıştı’ diyebilirler. O anlamda son derece önemli. Bizde emanet kavramı son derece önemli. İnanıyorum ki, biz arkamızdan bıraktığımız eserlerle hayırla yad edilecekler tarafında olacağız, AK Parti belediye hizmetlerini yapan arkadaşlarımız. Isparta’da da sizin bu manada başarılı işler yapacağınıza yürekten inanıyorum. Tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.